„Noi fabricăm vedete, nu le cumpărăm, apoi le vindem”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele celor de la CFR Cluj a dezvăluit care este politica de transferuri a grupării din Gruia. Ardelenii spun că Veljovici va deveni la fel de cunoscut ca Dubarbier sau Culio. Dubarbier şi Culio pot pleca curând de la CFR Cluj, pentru ei venind oferte de la cluburi din Occident şi Rusia. Parcursul din Ligă le-a crescut preţul cu milioane de euro.

Adevărul: CFR a fost până acum campioana transferurilor, ce surprize mai pregătiţi pentru această iarnă?

Iuliu Mureşan: Una deja am făcut-o. Este vorba de Rade Veljovici, un atacant cu un mare potenţial. Poate că numele nu vă spune mare lucru, dar nouă da.

Nu este cam puţin pentru CFR să aducă un atacant din liga a doua din Serbia?

Ne-am bătut cu Steaua Roşie şi cu Partizan pentru el, înseamnă că nu este puţin. Nu ne-a fost uşor să-l luăm pentru că totuşi orice jucător tânăr din Serbia vrea să ajungă la una din cele două echipe mari. Noi l-am convins cu proiectul nostru şi cu faptul că putem să ne calificăm şi în sezonul următor în Liga Campionilor. Pentru el a contat mult acest lucru.

Datele lui fizice îl arată mai mult ca un jucător plinuţ. E un al doilea Fabbiani?

Dacă aţi vedea ce muşchi are pe el…Nu este plinuţ deloc. Este un jucător mai compact. Are un fizic atletic. Nu pot să-l compar cu Fabbiani, sunt un pic diferiţi.

Cum l-aţi remercat, vi l-a propus cineva?

Urmărim de mai mult timp naţionala de tineret a Serbiei. Au jucători foarte buni. Am ratat mai demult un fotbalist de la ei care după aceea s-a dus la o echipă mare din Occident. Am zis că pe ăsta nu-l mai ratăm. L-am monitorizat cam un an. A făcut treabă bună şi la Vozdovac unde a marcat 40 de goluri în două sezoane. Am găsit o cale rapidă de contact cu el şi clubul său.

Aţi plătit 500.000 de euro pentru atacant?

Nu a fost aşa scump. Nu preţul a fost problema, ci rivalitatea cu echipele din Belgrad.

Pe cine aduceţi în locul lui Trică? S-a vorbit de nume ca Veron sau Montenegro…

Primul e bătrân iar al doilea e o vedetă în Argentina. Noi nu cumpărăm vedete, noi le fabricăm. Cine erau Culio sau Dubarbier când au venit? Erau jucători necunoscuţi care nu au costat mult. Acum primim oferte bune pentru ei. Doar Perreira a costat câteva milioane, dar nici el nu era prea cunoscut. Avem nevoie de jucători care să vină la CFR să demonstreze. O vedetă ar avea mai puţină motivaţie. Urmărim jucători tineri de afară de 22, 23 de ani, care pot exploda aici. Doar Kone şi Hirschfeld aveau o cotă bună, dar nu am plătit foarte mult pentru ei.

Îl vinde CFR pe Culio în Rusia pentru patru milioane de euro?

Avem oferte şi pentru el şi pentru Dubarbier. Sunt şi echipe din Occident, dar interesul cel mai mare este din Rusia. Vom vedea dacă se va ajunge la negocieri concrete. Ei vor pleca numai pentru un preţ de câteva milioane bune, nu pot să spun dacă patru sau opt.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite