A fost o experienţă bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost o experienţă bună
A fost o experienţă bună

Atmosfera în cadrul echipei naţionale a fost foarte bună. Nu-i adevărat că au fost tensiuni în vestiar. Semifinala dintre Germania şi Turcia a fost una din cele mai spectaculoase partide

Atmosfera în cadrul echipei naţionale a fost foarte bună. Nu-i adevărat că au fost tensiuni în vestiar.

Semifinala dintre Germania şi Turcia a fost una din cele mai spectaculoase partide de până acum ale turneului final. Mi-a plăcut foarte mult naţionala pregătită de Fatih Terim.

Dacă aveau jucătorii turci mai multă experienţă, puteau să tranşeze calificarea în finală din prima repriză în care au evoluat senzaţional, puteau să închidă jocul. Reprezentativa Turciei este foarte susţinută din toate părţile.

Ea este un adevărat simbol pentru întreaga naţiune. Au avut în spate nu numai un antrenor de mare valoare, pe Terim, ci un popor întreg. Când toţi trag la aceeaşi căruţă, rezultatele nu au cum să nu vină. Până la urmă, lipsa de experienţă a jucătorilor turci la un asemenea turneu final şi-a spus cuvântul, au făcut prea multe greşeli individuale.

Nemţii au dat dovadă de acelaşi spirit pragmatic: când te prind, nu te iartă. Ai greşit în faţa lor, plăteşti. Iar fundaşul lor stânga, Philipp Lahm, cel care a dat golul 3, a făcut un meci incredibil. Portarii celor două echipe, Ruştu, la turci, şi Lehmann, la nemţi, au făcut o partidă slabă, plină de greşeli.

Mă miră că, după mulţi ani, o echipă a ajuns în finală având un portar cu prestaţii slabe. De cele mai multe ori, cei care au disputat ultimul act sau au câştigat au avut în portar unul dintre cei mai buni jucători. Dintre portari, mi-a plăcut până acum, înaintea semifinalei Rusia - Spania, de Cassillas.

Legat de naţionala României, am realizat mai mult decât meritam. Nimeni nu se aştepta să facă două puncte în grupa în care am căzut. Marele câştig sunt suporterii noştri, care meritau să joace finala, după cum s-au comportat. Evoluţia echipei noastre, în asamblu, a fost bună. Dezamăgirea mare, de înţeles, a fost meciul cu Olanda pentru că ne făcusem multe speranţe.

Atmosfera în cadrul echipei naţionale a fost foarte bună. Nu-i adevărat că au fost tensiuni în vestiar. Faptul că, după meciul cu Italia, de o încărcătură extraordinară, au stat două ore cu soţiile sau prietenele la masă, nu putea să-i afecteze cu nimic. Numai oamenii care nu au jucat niciodată pot spune asemenea bazaconii. Nu asta a fost cauza eşecului cu Olanda.

Euro a fost o experienţă şi pentru noi, cei tineri din administraţia FRF, şi pentru jucători, care ne va folosi la următoarele calificări şi turnee finale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite