Fotbal: Euro-2012 - Patru oraşe ucrainene reţinute de UEFA; finala la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro 2012
Euro 2012

Comitetul executiv al UEFA a reţinut, vineri, patru oraşe ucrainene, Kiev, Doneţk, Harkov şi Lvov, aflate în cursa pentru găzduirea meciurilor Campionatului European de fotbal, organizat împreună cu Polonia, finala urmând să aibă loc la Kiev, pe 1 iulie 2012.

''Acum aproape trei ani am încredinţat organizarea Euro-2012 Poloniei şi Ucrainei şi nu a fost un capriciu, ci o decizie strategică a Comitetului Executiv pentru deschiderea turneului nostru-far Estului Europei, a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini. Ştiam că va fi o întreprindere dificilă, că va trebui investit în infrastructuri, stadioane, transporturi şi hoteluri. Iar Polonia şi Ucraina au reuşit acest lucru, în ciuda unei crize economice mondiale care le-a afectat în mod deosebit''.

''Astăzi, graţie enormelor eforturi şi sacrificii făcute, putem da undă verde unui turneu simetric, cu patru oraşe în Polonia (Varşovia, Wroclaw, Poznan, Gdansk) şi patru în Ucraina (Kiev, Doneţk, Harkov, Lvov) şi o finală la Kiev. Totul a fost impresionant, încă nu s-a terminat complet, însă promisiunile sunt frumoase. Raportul UEFA a fost unul foarte liniştitor. Decizia a fost luată în unanimiate de Comitetul Executiv'', a adăugat Platini.

''Este o decizie înţeleaptă şi ponderată, a reacţionat Gregori Surkis, preşedintele Federaţiei ucrainene. Noi am suferit mult din cauza crizei mondiale, însă trebuie să constatăm că semnalul de alarmă tras de Comitetul Executiv la Bordeaux (la sfârşitul anului 2008), şi avertizarea dată de Comitetul Executiv de la Bucureşti (mai, anul acesta) au servit la ceva. Acum, în Ucraina, există o dinamică pe termen lung, dar nu este momentul să ne culcăm pe lauri''.

Primul ministru ucrainean Iulia Timoşenko s-a declarat încântată de această decizie. ''Vreau să felicit toată Ucraina. Patru oraşe ucrainene au fost reţinute pentru Euro-2012, iar Kievul a fost ales ca gazdă a finalei competiţiei'', a declarat Iulia Timoşenko, citată de agenţia RIA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite