Toate drumurile duc la Augustus Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai mari şanse de a arbitra derby-ul CFR Cluj – Steaua de vineri le are Augustus Constantin (foto), fiul preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin. Brigada care va

Cele mai mari şanse de a arbitra derby-ul CFR Cluj – Steaua de vineri le are Augustus Constantin (foto), fiul preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin.

Brigada care va conduce meciul va fi anunţată oficial mâine, dar prin respectarea criteriilor de delegare impuse de şeful CCA, toate drumurile duc spre centralul din Râmnicu Vâlcea. În primul rând, cel care va arbitra partida de vineri trebuie să aibă ecuson FIFA, iar cei şapte arbitri români sunt Alexandru Tudor (Bucureşti), Cristian Balaj (Baia Mare), Augustus Constantin (Rm. Vâlcea), Alexandru Deaconu (Bucureşti), Sorin Corpodean (Alba Iulia)), Aurelian Bogaciu (Bucureşti) şi Ovidiu Haţegan (Arad).

După scandalul de la meciul Rapid – CFR Cluj, arbitrat de Bogaciu, în care oaspeţii au acuzat faptul că centralul a fost din Bucureşti, preşedintele CCA se va feri de a trimite un arbitru din capitală.

În consecinţă, Tudor, Deaconu şi Bogaciu au ieşit din calcul, la fel şi Corpodean, care locuieşte în Cluj şi are fiul jucător la CFR Cluj II.

Balaj, în Bulgaria

Cristi Balaj, care putea să conducă partida de vineri, a fost trimis să arbitreze sâmbătă, în Bulgaria, derby-ul Levski Sofia – Litex Loveci, la solicitarea federaţiei din ţara vecină. În fine, Heţegan a “fluierat” Steaua în ultima deplasare, cea de la Constanţa, din etapa a 7-a.

În concluzie, singurul arbitru care îndeplineşte toate criteriile este Augustus Constantin. De altfel, el a oficiat în weekendul trecut la Liga a II-a, tocmai pentru a fi odihnit şi totodată protejat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite