La 35 de ani a ajuns din debutant erou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrat în poarta Unirii în locul accidentatului Arlauskis, Daniel Tudor a apărat un penalty la primul său meci din Liga Campionilor. Unul dintre eroii de pe Stadionul Ibrox din Glasgow a fost portarul Daniel Tudor, care la 35 de ani a bifat primul său meci în Liga Campionilor.


Începutul nu i-a fost deloc favorabil portarului, primind gol în minutul 2. „Nu m-am demoralizat. Se mai întâmplă să primeşti şi asemenea goluri. Am destulă experienţă să nu mă las doborât de un gol primit”, a spus Tudor, care s-a revanşat la faza penaltyului apărat. Cum? Povesteşte chiar el: „Am fost inspirat. Am aşteptat un pic să văd cam ce intenţie are jucătorul scoţian şi am plonjat hotărât în dreapta mea”.

Deşi e unul dintre eroii de la Glasgow, Tudor îşi cunoaşte lungul nasului: „Eu sunt pregătit mereu din toate punctele de vedere. Totuşi, Arlauskis rămâne portarul numărul 1 la Unirea. Merită pentru ce a făcut pentru echipă în sezonul trecut. Îmi doresc foarte mult să se facă bine cât mai repede. Eu le mulţumesc lui Dan Petrescu şi lui Mihai Stoica pentru că mi-au prelungit contractul cu Unirea şi am putut juca şi eu într-o astfel de competiţie. E senzaţional. Mai bine mai târziu decât niciodată”.

Naşul remarcă modelul Dan Petrescu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a felicitat ieri public pe Dan Petrescu, apreciind că „Bursucul” a brevetat un model nou în fotbalul românesc. „Unirea ar trebui să fie un model şi pentru echipa naţională. Ajunge cu discotecile şi cu gagicile”, a punctat Sandu.

I-a încheiat cariera lui Petrescu

image


În 2003, la finala Cupei României dintre Dinamo şi FC Naţional, Daniel Tudor a făcut un meci mare în poarta „câinilor”, care au câştigat de altfel cu 1-0. La „bancari” evolua Dan Petrescu, care era şi „secundul” lui Walter Zenga. Acela a fost ultimul meci din cariera de fotbalist a lui Petrescu, care, dezamăgit de rezultat, a decis să se retragă.

„Bursucul” avea atunci 35 de ani şi jumătate. Revenind la partida cu Rangers, dacă s-ar fi accidentat Tudor, în poarta ialomiţenilor ar fi intrat un jucător de câmp, pentru că Arlauskis era accidentat.

image

Nu am fost în formă maximă. Nu glumesc şi nu vreau să fac pe antrenorul, dar puteam juca mai bine. Întâmplarea a făcut să ne intre toate.

image
image

Le-am spus înainte de meci jucătorilor că au o datorie faţă de patron, de mine, de prieteni, pentru că în ultimele meciuri nu a ieşit cum ne-am dorit, dar acum nu mai au nicio datorie.

image
image

Dacă nu vom pierde în meciul următor, nu cred că mai putem pierde primăvara europeană.

image



Dan Petrescu, antrenor Unirea Urziceni

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite