Cupa Franţei: Granzii, făcuţi de ruşine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece echipe din Ligue 1 au ratat calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei Franţei, în frunte cu Olympique Marseille învinsă de liderului din Ligue 2, Evian TG cu 3-1.

Evian, o echipă care acum trei sezoane evolua în ligile pentru amatori, conducea pe teren propriu cu 2-0 după numai 15 minute de joc, după reuşitele lui Cedric Barbosa (12) şi Yannick Sagbo (15).

Partida s-a disputat pe o ploaie torenţială, căreia terenul de joc nu i-a făcut faţă, devenind aproape impracticabil după prima jumătate de oră. Marseille a egalat în debutul reprizei secunde, prin autogolul lui Cambon, dar în minutul 86 Evian a pecetluit surpriza prin golul lui Kevin Berigaud.

Auxerre şi Monaco au fost alte două victime sonore, cedând sâmbătă disputele în faţa unor formaţii din liga a cincea! Monaco, echipa lui Daniel Niculae, a încheiat la egalitate cu Chambery timpul regulamentar de joc, dar a pierdut la penaltiuri în timp ce Auxerre a primit două goluri în ultimele opt minute de joc pentru a cedat cu 2-1 în faţa celor de la Wasquehal.

Nici Brest şi Nancy nu au avut o viaţă mai uşoară în faţa unor echipe de amatori, dar au reuşit în cele din urmă calificarea. Brest a câştigat în prelungiri cu Issy-les-Moulineaux în faţa a 3000 de spectatori adunaţi în jurul unui teren fără tribune iar Nancy, deşi a condus cu 2-0 în partida cu Aurillac, s-a calificat la loviturile de departajare, după ce a fost egalată.

Toulouse (1-2 cu Paris FC, liga a III-a), Arles (2-4 la penaltiuri cu Sedan, liga a II-a), Valenciennes (1-2 cu Angers, liga a II-a), St. Etienne (0-2 cu Clermont Foot, liga a II-a) şi Montpellier (0-1 cu Remis, liga a II-a) sunt celelalte cinci echipe de pe prima scenă care au pierdut surprinzător în Cupa Franţei. Lens, echipa antrenată de Loţi Boloni, care a cedat 1-5 cu PSG şi Caen, care a pierdut cu 0-1 cu Lyon sunt singurele echipe din Ligue 1 eliminate tot ce către echipe din primul eşalon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite