Pe cine crezi că a dat vina Lucescu pentru eşec?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu
Lucescu

Mircea Lucescu a pus înfrângerea de la Londra, prima după 37 de meciuri, pe seama arbitrajului, dar şi a greşelilor copilăreşti făcute de jucătorii săi.

La 23 noiembrie 2011, Şahtior Doneţk pierdea acasă cu FC Porto (0-2) şi părăsea pe uşa din dos grupele Ligii Campionilor, pe ultimul loc într-o grupă abordabilă. Răniţi în orgoliu, „minerii” lui Lucescu au luat-o de la zero, în căutarea revanşei. A rezultat o serie incredibilă de 37 de partide oficiale fără înfrângere, în toate competiţiile, perioada de invincibilitate a lui Şahtior apropiindu-se de un an calendaristic.

Dacă ar fi scăpat şi de meciul din deplasare cu Chelsea, „regina” la zi a Europei, probabil că Lucescu şi ai săi ar fi intrat şi în 2013 tot neînvinşi. Ucrainenii n-au fost însă departe de un rezultat pozitiv pe „Stamford Bridge”, golul victoriei lui Chelsea picând în al patrulea minut de prelungire.

E dureros să pierzi într-un asemenea mod, dar arbitrul a greşit. Putea să oprească meciul înainte de acel corner. Trecuseră deja trei minute de prelugire”, a acuzat „Il Luce” la final. Lucescu şi-a pus la zid portarul Antrenorul în vârstă de 67 de ani a trecut apoi în revistă propriile erori făcute de elevii săi. Ţap ispăşitor nu putea fi altcineva decât portarul Piatov, responsabil cel puţin pentru două din cele trei goluri încasate.

„A făcut greşeli incredibile la acest nivel. La golul de 3-2, ştia bine ce are de făcut, dar se pare că a uitat şi a rămas pe linia porţii”, a afirmat Lucescu. Foarte supărat, românul a trimis şi o „săgeată” către omologul său de pe banca englezilor, Roberto Di Matteo. „Dacă cei de la Chelsea spun că au meritat victoria, să-i lăsăm să creadă acest lucru. Eu cred că am dominat clar şi am jucat mai bine decât ei”, a punctat „Il Luce”.

Bilanţul lui Şahtior în perioada 23 noiembrie 2011 – 7 noiembrie 2012

Meciuri 37 Victorii 35 Egaluri 2 Înfrângeri 0

Alte meciuri pierdute de Lucescu la ultima fază

1989. Dinamo – Sampdoria, sferturile Cupei Cupelor Dinamo a condus cu 1-0, după golul lui Vaişcovici, dar Vialli a egalat în minutul 90. “Câinii” au făcut 0-0 în Italia şi au fost eliminaţi.

2007. Şahtior – Sevilla, optimile Cupei UEFA „Minerii” conduceau cu 2-1 şi erau calificaţi. La ultima fază a meciului, spaniolii îl trimit în careul advers pe portarul Palop, iar acesta egalează. Jocul se duce în prelungiri, unde Sevilla se impune.

2008. Celtic – Şahtior, meci din grupele Ligii Campionilor Scorul era 1-1, dar ucrainenii au primit gol în secundele de final. Meciul a cântărit decisiv la eliminarea lui Şahtior din Ligă.

2009. Meci cu Barcelona, în grupele Ligii Campionilor 1-0 pentru Şahtior, până în minutul 87, când spaniolii egalează prin Messi, tot după o gafă a lui Piatov! Pentru ca Leo să aducă victoria Barcei în minutul 90+4!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite