"Mai mult nu cred că puteam face!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a ratat posibilitatea de a juca sferturile de finală la Euro 2008 în urma eşecului, 0-2, contra Olandei, în ultimul meci al "grupei morţii". Mai departe merg "portocala

România a ratat posibilitatea de a juca sferturile de finală la Euro 2008 în urma eşecului, 0-2, contra Olandei, în ultimul meci al "grupei morţii".

Mai departe merg "portocala mecanică" şi Italia, beneficiara înfrângerii noastre. Imediat după meci, Chivu s-a destăinut trimişilor ziarului "Adevărul", spunând câteva lucruri interesante.

"Am suferit mult şi încă mai sufăr după accidentarea la umăr. Mă voi opera la umăr curând", ne-a spus Chivu, care a adăugat că niciun moment n-a crezut că vom învinge Olanda. "Am câştigat experienţă pentru viitor, dar n-am avut forţă să câştigăm acest ultim meci. Asta este realitatea", a încheiat Cristian Chivu.

Căpitanul naţionalei României a ieşit de la vestiar după meciul cu Olanda abătut şi cu ochii înlăcrimaţi

Înfrângerea contra batavilor şi implicit ratarea calificării în sferturile de finală ale turneului final şi-au pus serios amprenta asupra lui Cristi Chivu.

Adevărul: Cristi, s-a terminat prea repede turneul final pentru România?

Cristian Chivu: Mai mult nu cred că puteam face! Ar fi bine să ne vedem lungul nasului.

Nu eşti prea dur? Totuşi, am făcut egal cu Franţa, Italia...

Nu sunt deloc dur! Asta este realitatea. Noi suntem nişte muncitori, furnicuţe, alergăm cât putem să recuperăm baloane ca să i le dăm lui Mutu...

Aţi fost obosiţi după primele două jocuri?

Da, e foarte greu să joci din 4 în 4 zile. Am alergat mult în gol, dar din păcate nu am avut niciun fel de reacţie. Nu am mai putut face nimic. La ei nu s-a văzut asta pentru că şi-au permis luxul de a schimba aproape în totalitate echipa de start.

Rămânem cu un gust amar?

Am avut 90 de minute să demonstrăm că suntem mari şi să ne calificăm. Din păcate, n-am făcut acest lucru. Pe de altă parte ar trebui să vedem şi plusurile. Am câştigat experienţă pentru viitor. Apoi, am dovedit celor care nu ne credeau în stare de nimic, că putem totuşi să ne luptăm de la egal la egal cu echipe precum Franţa şi Italia.

Cu Olanda nu se putea mai mult?

Sincer, niciun moment nu am simţit că putem câştiga contra lor. Am avut impresia că alergăm toţi în gol şi că nu putem face absolut nimic.

Ce urmează pentru tine?

(îi dau lacrimile şi face pauză câteva momente). Ce să urmeze... operaţia!

Ai avut dureri în aceste trei jocuri?

Am suferit mult şi încă mai sufăr, dar ce pot să mai fac? M-am ferit pe cât posibil să cad, m-am ţinut tare pe picioare, dar ce mai contează acum?

Cititi si:

Rodion Cămătaru: "Nu am ştiut să riscăm mai mult"

Grigore Cartianu: "Stresat să nu ia gol, Piţurcă a uitat jocul de fotbal"

Emilian Isailă: "Mai bine să pierzi frumos decât să câştigi urât"

Daniel Nazare: "Prea mici pentru un turneu atât de mare"

Mircea M. Ionescu: "Adios, muchachos!"

Daniel Nanu: "Cu ce rămânem după Euro 2008?"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite