CAN: „Elefanţii” au călcat în picioare „stelele" ghaneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Didier Drogba, vedeta lui Chelsea, a marcat golul al treilea al ivorienilor
Didier Drogba, vedeta lui Chelsea, a marcat golul al treilea al ivorienilor

Selecţionata de fotbal a Coastei de Fildeş, una dintre marile favorite la Cupa Africii, a învins clar, cu scorul de 3-1, echipa Ghana, şi ea una dintre pretendentele la câştigarea trofeului.

„Elefanţii” au condus cu 3-0 prin golurile marcate de Gervinho (23), Tiene (67) şi Drogba (90), golul de onoare al „stelelor ghaneze” fiind reuşit de Gyan, în ultimul minut al prelungirilor, din lovitură de pedeapsă. Coasta de Fildeş a obţinut astfel calificarea în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, în timp ce Ghana va trebui să învingă Burkina Faso în ulitma etapă a grupei B. Burkinabezii nu au jucat ieri pentru că naţionala statului Togo s-a retras, înainte de începerea competiţiei, după atacul armat asupra autocarului echipei.

Astăzi, în primul meci al zilei, Nigeria întâlneşte Benin, iar deţinătoarea trofeului, Egipt, înfruntă echipa Mozambicului. Nigerienii sunt obligaţi să obţină măcar un punct diseară, pentru a păstra şanse de calificare în sferturile de finală. Ieri, la Lome, capitala statului Togo, au fost omagiate Victimele atentatului comis pe 8 ianuarie asupra autobuzului echipei naţionale togoleze de fotbal în enclava angoleză Cabinda. La ceremonie au fost prezenţi jucătorii şi staff-ul tehnic al naţionalei. „Vă vom purta mereu în inimile noastre, fiindcă aţi fost adevăraţi luptători”, a spus vedeta togoleză Emmanuel Adebayor.

Grupa B
Coasta de Fildeş – Ghana 3-1   
Gervinho 23, Tiene 67, Drogba 90 / Gyan 90+3 - penalty
Clasament: 1. Coasta de Fildeş 4p (+2), 2. Burkina Faso 1p (0), 3. Ghana 0p (-2).
*Partida Burkina Faso – Togo nu s-a disputat din cauză că echipa togoleză s-a retras de la turneu

Astăzi

Grupa C
Nigeria – Benin 18.00
Eurosport
Egipt – Mozambic 20.30
Eurosport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite