FOTBAL: A fost în moarte clinică 12 minute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: A fost în moarte clinică 12 minute!
FOTBAL: A fost în moarte clinică 12 minute!

Stale Solbakken, norvegianul de pe banca tehnică a celor de la FC Copenhaga, adversara CFR-ului în primul meci din Europa League, trăieşte cu ajutorul unui stimulator cardiac

Fotbaliştii danezii de la Copenhaga au mari emoţii la toate meciurile. Nu pentru că s-ar teme de adversari, ci pentru că antrenorul lor, Stale Solbakken, îşi pune viaţa în pericol la fiecare partidă. Fostul internaţional norvegian se confruntă cu mari probleme cardiace şi n-are voie sub nicio formă să se enerveze sau să lucreze în condiţii de stres.

Tehnicianul echipei care se va lupta cu CFR Cluj în primul joc din grupele Europa League a suferit în urmă cu opt ani un atac cerebral la un antrenament, pe vremea când încă era fotbalist. Acel accident a însemnat de altfel şi finalul carierei lui Solbakken.

Atunci, norvegianul a căzut ca secerat la o şedinţă de pregătire, fără să se fi lovit cu cineva. Medicul echipei a constat că nu are puls şi că inima nu-I mai bătea. A chemat rapid ambualanţa, iar doctorii sosiţi la faţa locului l-au declarat în moarte clinică. Miraculos, în ambulanţă, după 12 minute, fotbalistul a dat semne de viaţă.

 A stat mai multe zile în comă, apoi a fost operat şi I s-a implantat un stimulator cardiac. Ulterior cadrele medicale au stabilit că Solbakken avea probleme cardiace mult mai vechi pe care un control obişnuit nu le-ar fi putut depista.” Parcă m-am născut a doua oară. Am avut mare noroc. Probabil, cineva acolo Sus, mă iubeşte”, a mărturisit în acea perioadă nordicul.

A participat la două turnee finale


Stale Solbakken s-a născut în 1968, în Norvegia. A evoluat de 58 de ori pentru echipa naţională şi a marcat nouă goluri. A făcut parte din lotul norvegiei la Campionatul Mondial din 1998 şi la cel european din 2000. Şi-a început cariera de antrenor în 2002, la clubul Ham Kam, iar din 2006 a preluat banca tehnică a denezilor de la FC Copenhaga. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite