Au clacat în plan psihologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţia echipei naţionale este nesatisfăcătoare şi a dezamăgit Evoluţia echipei României la Euro o apreciez ca nesatisfăcătoare. Jocul a fost destul de sărac în realizări. Dacă

Evoluţia echipei naţionale este nesatisfăcătoare şi a dezamăgit

Evoluţia echipei României la Euro o apreciez ca nesatisfăcătoare. Jocul a fost destul de sărac în realizări. Dacă în primele două meciuri rezultatele de egalitate au fost apreciate, ceea ce au realizat în ultima partidă se poate caracteriza ca dezamăgitor.

Naţionala noastră a dovedit că stăpâneşte bine faza defensivă, s-a aglomerat în jumătatea proprie de teren şi nu a lăsat spaţii libere pentru adversar, dar a păcătuit la cea de atac. Atunci când au recuperat mingea, nu au avut o posesie satisfăcătoare şi au avut prea puţine realizări în careul advers.

Nu au creat ocazii, nu au pus presiune pe atac, nu au determinat adversarul să facă greşeli. Am avut cele mai puţine oportunităţi de a marca dintre toate echipele prezente la Euro.

În afara faptului că selecţionerul Victor Piţurcă a mizat pe o tactică ultradefensivă în ideea de a reuşi să nu primească gol, în ofensivă, începând de la linia de mijloc, jucătorii nu au dat satisfacţie. Mutu, care este un jucător eminamente ofensiv, a fost foarte departe de poartă.

Calităţile lui, de pasator decisiv şi de marcator, nu şi le-a pus în valoare. Pentru că toţi cei trei mijlocaşi centrali folosiţi aveau profil defensiv, niciunul nu a apărut decât foarte rar în preajma careului advers.

Plus că folosirea lui Bănel Nicoliţă pe flancul drept nu a adus prea mari realizări la atac, întrucât nici el nu e un jucător de fineţe, care să scoată om din joc, să dea pase decisive sau chiar să apară la finalizare. În aceste condiţii, nu au atacat decât cu unu‑doi jucători, ceea ce nu putea duce la mai mult.

Cu Olanda, trebuia să se pregătească meciul în ideea de a-l câştiga. Dacă s-ar fi plecat pe această variantă, ar fi trebuit să se aducă cât mai mulţi fotbalişti pentru jocul de atac. Or, naţionala României nu a făcut aşa ceva decât spre final, când era prea târziu.

Nu am înţeles atitudinea echipei în ultimul meci. La primele partide au arătat agresivitate, chiar pe faza defensivă, iar cu batavii n-au avut nici măcar această rigoare.

Am impresia că au clacat din punct de vedere psihologic. Probabil că au crezut că îi va ajuta rezultatul din celălalt meci, Italia - Franţa. La acest turneu, singurii jucători de care mi-a plăcut au fost Lobonţ, Goian şi Chivu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite