Chivu și Alibec, campioni mondiali cu Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internazionale Milano, cu fundaşul Cristian Chivu titular, a câştigat, sâmbătă, Campionatul Mondial al cluburilor, după ce a învins în finala de la Abu Dhabi, cu scorul de 3-0 (2-0), echipa congoleză Tout-Puissant Mazembe.

Golurile au fost marcate de Pandev '13, Eto'o '17 şi Biabiany '85. Chivu a evoluat până în minutul 54, iar Denis Alibec a fost rezervă la Inter.

Italienii nu au avut nicio problemă în fața surprinzătoarei echipe din Congo, care eliminase deținătoarea Cupei Libertadores, Internacional do Brasil, în semifinalele competiției. Pe lângă golurile lui Pandev și Eto'o, echipa lui Rafa Benitez mai putea marca de cel puțin două ori, dar intervențiile lui Kidiaba în fața lui Diego Milito au făcut ca scorul să fie doar 2-0 la pauză.

Cei de la Mazembe au avut câteva zvâcniri în ultima parte a meciului cu atacatul Dioko Kaluuyituka în prim plan, dar Biabiany a rezolvat partida cu golul său din minutul 85. Acesta a fost al cincilea trofeu cucerit de Inter în acest an, după Cupa Italiei, Lo Scudetto și Liga Campionilor (toate cu Jose Mourinho pe bancă), și Supercupa Italiei, primul trofeu obținut de Rafa Benitez. Antrenorul spaniol și-a salvat pentru moment scaunul prin câștigarea Campionatului Mondial al Clubului, un obiectiv impus de conducerea clubului înaintea începerii competiției.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite