Chivu, recuperare în cel puţin trei luni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român Cristi Chivu s-a accidentat grav, ieri, în meciul Chievo - Inter Milano, când s-a ciocnit cap în cap cu atacantul echipei adverse, Sergio Pellissier, la un duel aerian.

Citiţi mai multe amănunte pe www.adevarul.it

Fotbalistul a suferit o fractură craniană, a fost scos cu targa de pe teren şi transportat de urgenţă la spitalul Civile Maggiore din Verona, unde a fost operat imediat. Drumul către spital a fost făcut în ambulanţa serviciului de urgenţă. Chivu a ajuns practic imobilizat pe targă. Singurii care au ajuns înaintea lui şi l-au aşteptat la uşa serviciului medical au fost doi fani români sosiţi pentru a vedea cum se simte jucătorul. La scurt timp după preluarea fotbalistului de către specialiştii departamentului de terapie intensivă au sosit la spital separat, în maşinile carabinierilor, medicul echipei, Franco Combi şi directorul sportiv al echipei milaneze. Medicul l-a asistat în operaţie pe doctorul Sergio Turazzi.

Ospedale Civile Maggiore este principalul spital al oraşului Verona, o instituţie sobră şi obişnuită cu prezenţa vedetelor, după cum reiese din comportamentul deosebit de reţinut şi atent al cadrelor medicale. Intervenţia chirurgicală s-a finalizat cu succes iar „integritatea calotei craniene a fost reconstruită cu osul pacientului" după cum afirmă chirurgul. Timpul necesar recuperării este estimat la circa trei luni, în prezent Chivu fiind menţinut în departamentul de terapie intensivă.

A rămas în contact permanent cu familia
Cei doi fani români care au fost mereu lângă uşa care duce spre camera fotbalistului, Marius Popescu şi Florin Mincu, susţin că în afară de reporterul cotidianului „Adevărul" şi câţiva jurnalişti italieni, l-au vizitat colegii de echipă, imediat după terminarea partidei. „Noi am fost singurii cu care a vorbit pentru că ne-am adresat în româneşte", a spus Marius Popescu (30 de ani), şofer. „A spus că se simte bine şi s-a rugat la Dumnezeu să fie bine. A fost surprins că-l întrebăm de sănătate" a completat Florin Micu (32 de ani), inginer.

În cursul zilei de ieri fotbalistul a fost vizitat şi de soţia sa, Adelina, care însă nu a rămas peste noapte în localitate. Spre seară, după operaţie, când starea sănătăţii era stabilizată, Chivu a luat legătura cu toţi cei apropiaţi. „Vorbeşte tot timpul la telefon" ne-a dezvăluit o asistentă care ne-a avertizat că nu poate da mai multe informaţii. Surse din interiorul clinicii de neurologie din Spitalul „Maggiore" din Verona ne-au spus că pe timpul nopţii jucătorul român a fost conştient şi s-a simţit bine, perioada post-operatorie neprezentând complicaţii.

Denis Alibec, speriat de accidentare
Atacantul Denis Alibec, promiţătorul „copil de aur" al Interului, nu ştia despre accidentul lui Cristi Chivu şi s-a arătat deopotrivă surprins şi îngrijorat. „Îmi pare foarte rău şi sper să se însănătoşească repede" a declarat pentru „Adevărul" Denis Alibec, bun prieten cu Chivu.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA SPITALUL UNDE SE AFLĂ CHIVU ŞI AFLĂ CE A DECLARAT MAMA SA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite