Cercetătorii spanioli determină matematic valoarea fotbaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia (UPV) a pus la punct un algoritm de calcul a adevăratei valori, în bani, a fotbaliştilor.

Studiul spaniolilor se bazează pe aplicarea teoriei matematice de decizie bazată pe criterii multiple "AHP", care ia ca referinţă diverse aspecte ale activităţii fotbalistice a jucătorului, precum pasele de gol, minutele jucate, cartonaşele primite, vârsta, capacitatea de a fi lider şi chiar şi data finalizării contractului sau "rezistenţa" clubului la o eventuală vânzare a jucătorului, scrie ABC.

Echipa de cercetători, formată din Francisco Guijarro, Jeronimo Aznar şi Vicente Estruch, împreună cu fostul fotbalist al Valenciei Fernando Gomez, jurnaliştii Luis Furio şi Rafael Lupion şi avoatul specializat în drept sportiv Juan de Dios Crespo, a evaluat de curând valoarea de transfer a atacantului lui Athletic Bilbao şi a naţionalei Spaniei, Fernando Llorente. Acesta a fost evaluat la 33 de milioane de euro, ţinându-se cont şi de alte transferuri similare a unor jucători de pe acelaşi post şi de aceleaşi "caracteristici", precum David Villa, Mario Balotelli sau Robinho.

Citeşte pe adevarul.es ce alţi fotbalişti au mai evoluat cercetătorii spanioli şi cât de aproape au fost de realitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite