Una caldă, alta rece!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unicul amical înainte de Euro 2008, naţionala lui Piţurcă a învins fără drept de apel naţionala Muntenegrului, scor 4-0. Meciul, disputat în Ghencea, nu s-a bucurat de o

În unicul amical înainte de Euro 2008, naţionala lui Piţurcă a învins fără drept de apel naţionala Muntenegrului, scor 4-0.

Meciul, disputat în Ghencea, nu s-a bucurat de o afluenţă prea mare de public, în tribune nefiind mai mult de 4.000 de spectatori.

Chiar şi aşa, românii au luat în serios jocul şi au marcat prin Mutu, Ghionea şi Dică (ultimul, de două ori). Cu toate acestea, selecţionerul s-a arătat nemulţumit de prestaţia fundaşilor, cei care, în prima repriză, au lăsat nenumărate culoare atacanţilor adverşi.

În altă ordine de idei, astăzi, de la ora 14.00, ora Elveţiei, "tricolorii" vor ajunge la St. Gall şi se vor caza la hotelul Santispark, aflat într-o zonă extrem de liniştită. Toate camerele în care fotbaliştii vor sta sunt dotate cu minibar, LCD, DVD, birou de lucru şi acces gratuit la internet. În apropiere, tricolorii au la dispoziţie un complex sportiv dotat cu opt terenuri, unele cu gazon artificial, altele cu iarbă naturală.

Tricolorii au dat randament în atac, prin Mutu, Dică şi Marica, însă apărarea, lipsită de aportul lui Goian, a fost catastrofală

"Tricolorii" au reuşit o victorie reconfortantă şi de moral în faţa reprezentativei Muntenegrului, scor 4-0.

România a făcut sâmbătă repetiţia generală pentru turneul final al Campionatului European din Austria şi Elveţia.

Dacă atacul a funcţionat cum trebuie, mai ales în partea a doua a meciului, compartimentul defensiv ne provoacă fiori înaintea partidelor din Ţara Cantoanelor, cu Franţa, cu Italia şi cu Olanda. Cuplul Gabriel Tamaş-Ştefan Radu nu a reuşit să se sincronizeze mai deloc şi a permis atacanţilor adverşi, în special lui Vucinici, să se joace cu ei şi să rateze ocazie după ocazie.

După evoluţia sa de sâmbătă, ei nu reprezintă o soluţie viabilă pentru echipa naţională. Lipsa lui Dorin Goian, menajat în urma unei accidentări la piciorul drept, s-a făcut pe deplin resimţită.

Celălalt duo utilizat în partea a doua, Sorin Ghionea - Cosmin Moţi, a funcţionat ceva mai bine, dar a profitat şi de jocul mai slab al atacului muntenegrean.

Nu prea m-a mulţumit prestaţia lui Ştefan Radu ca fundaş central şi l-am mutat pe stânga
Victor Piţurcă

Dică, în revenire de formă

La mijloc s-a remarcat contribuţia importantă a lui Cristi Chivu la faza ofensivă şi colaborarea foarte bună cu Adi Mutu. Cei doi s-au simţit foarte bine în teren, iar "decarul" şi-a etalat valoarea prin demarcări oportune şi şuturi cu ambele picioare.

Totuşi, i se pot reproşa unele neatenţii care au declanşat contraatacuri periculoase ale adversarilor. Pe benzile laterale s-au remarcat în special cei de pe partea dreaptă, atât Florentin Petre, cât şi Bănel Nicoliţă au făcut risipă de efort, au centrat bine şi au şi şutat periculos la poartă. Mijlocaşul stelist a dat impresia că a trecut peste pasa proastă din campionat. Un aport deosebit l-a avut Nicolae Dică (foto), autor a două goluri, care a adus fineţe tehnică în jocul "tricolorilor".

"Fraţii" Niculae s-au mişcat bine

Cuplul de atacanţi Marius şi Daniel Niculae a adus rapiditate şi verticalizare jocului ofensiv, frecvenţa fazelor de poartă crescând după intrarea lor. Evoluţia lui Ciprian Marica nu a avut nimic deosebit. Se simte clar o diferenţă între naţionala cu şi fără Mutu.

În momentul în care "Briliantul" este pe teren, toate acţiunile trec pe la el, fiind oarecum previzibile şi doar sclipirile sale aduc periculozitatea. În lipsa sa, ofensiva română capătă parcă mai multă libertate. Dar cine ar concepe o formaţie fără Mutu?

Se poate spune că plecăm cu un moral bun la Campionatul European. Nu am făcut o primă repriză prea reuşită.
Cristian Chivu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite