Ne-au călcat pe cap: Serbia-România 5-0!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ne-au călcat pe cap: Serbia-România 5-0!
Ne-au călcat pe cap: Serbia-România 5-0!

Tricolorii au jucat mizerabil la Belgrad şi au pierdut la un scor umilitor, care ne face de râs în Europa. România a încercat să-şi depăşească la Belgrad condiţia, dar valoarea şi nivelul la care se află fotbalul nostru nu ne oferă decât un loc la televizor la Mondial.

Citiţi şi:

Plavii încep hotărâţi şi se năpustesc spre poarta lui Coman, dar duelul dintre Pantelici şi portarul Braşovului e influenţat de imprecizia sârbului. Prima dată calcă pe minge, a doua oară nu o ajunge, iar tricolorii scapă şi încep să urce în câmp. Ghioane se lipeşte de Stankovici, încercând să anihileze motorul trupei lui Antici, însă la rampă iese Krasici, mijlocaşul curtat insistent de AC Milan.

Acesta şutează puţin pe lângă poartă şi România mai respiră o dată. Absent în primele 25 de minute, Mutu se remarcă la o lovitură liberă, executată viclean, aproape de vinclul lui Stojkovici. Marakana amuţise păcălită de traiectoria şireată a mingii, dar n-a fost gol. 

România dă senzaţia că vrea, dar că nu poate mai mult, iar sârbii simt asta şi vin din nou în careul lui Coman. Diferenţa dintre voinţă şi putinţă o face Zigici, colosul înfipt în coasta apărării noastre, care reia cu capul pe spate şi înscrie. România tace şi când ar fi putut să vorbească Cristea loveşte defectuos mingea din faţa porţii, trimiţând mult peste poartă. 

Pauza nu face decât să-i lumineze mintea lui Pantelici, ratangiul primei reprize, care se revanşează imediat după reluare şi punctează pentru 2-0.

La oficială se deschide şampania, în tribune se cântă, sârbii pasează relaxaţi, tricolorii aleargă bezmetici prin apărare, Kuzmanovici face scor de neprezentare, Jovanovici înscrie şi el de două ori, iar într-un colţ al băncii tehnice Răzvan Lucescu priveşte în gol. Naţionala pe care visează el să o construiască e deocamdată o copie la fel de nefericită a celei cu care s-a „curăţat” Victor Piţurcă. Poate doar mai vorbăreaţă şi mai vioaie în afara terenului.

Telex

Mutu şi Chivu ratează Feroe. Cei doi lideri ai echipei naţionale nu vor juca miercuri. Dacă Mutu a luat al doilea galben din aceste preliminarii, Chivu a încasat direct cartonaşul roşu pentru o lovitură nesportivă, primul din cariera sa la echipa naţională.

Suporterii olteni, interzişi în Serbia. Un grup de 50 de susţinători din Craiova ai naţionalei României nu au fost lăsaţi să intre în Serbia, ieri-dimineaţă, pe motiv că nu aveau asupra lor bilete la meciul cu „plavii”.

Moment de reculegere pentru un suporter mort. Înaintea partidei s-au păstrat câteva clipe de linişte în memoria suporterului francez Brice Taton, decedat luna trecută la Belgrad în urma unor încăierări.

Mutu i-a spart nasul lui Vidici. În minutul 14, la un duel aerian, Mutu i-a aplicat un cot în nas lui Vidici. Acesta a început imediat să sângereze şi a fost trimis în afara terenului de arbitrul cipriot.

Belodedici, premiat de sârbi. Preşedintele Federaţiei Sârbe i-a înmânat lui Belodedici o plachetă, în semn de recunoştinţă pentru ce a făcut pentru fotbalul sârbesc. „E o onoare pentru mine orice gest făcut de cei de aici”, a spus „Belo”.

Suntem la fel de buni ca Feroe. România nu este chiar „ultima” echipă din grupă. Şi Insulele Feroe, o naţională care, practic, nu contează în Europa, are la fel de multe goluri primite ca noi în această campanie, 17. ll Mutu şi Chivu ratează Feroe. Cei doi lideri ai echipei naţionale nu vor juca miercuri. Dacă Mutu a luat al doilea galben din aceste preliminarii, Chivu a încasat direct cartonaşul roşu pentru o lovitură nesportivă, primul din cariera sa la echipa naţională.

Grupa 7

Austria - Lituania2-1
Janko 16, Wallner 80 (penalty) / Stankevicius 66
Meciul Franţa - Feroe s-a disputat după închiderea ediţiei

Clasament:

image

1. Serbia    9    7    1    1    21-6  22
2. Franţa    8    4    3    1    10-8  15
3. Austria    9    4    2    3    13-12  14
4. Lituania    9    3    0    6    8-10   9
5. România    9    2    3    4    9-17   9
6. Feroe    8    1    1    6    4-12    4

14 octombrie: România – Feroe, Lituania – Serbia, Franţa - Austria

5-0

Serbia: Stojkovici - Ivanovici, Vidici (73 Subotici), Lukovici (46 Dragutinovici), Kolarov - D. Stankovici,  Milijas (64 Kuzmanovici),  Krasici - M. Jovanovici, Zigici, Pantelici. Antrenor: Radomir Antici.

România: Coman - Maftei, Rădoi, Chivu, Raţ - Varga, Apostol, Ghioane (60 Bucur), Ad. Cristea - Marica (60 Goian), Mutu (74 An. Cristea). Antrenor:  Răzvan Lucescu.

Goluri: Zigici 36, Pantelici 49, Kuzmanovici 78, M. Jovanovici 87, 90+3

Eliminat: Chivu 84

Stadionul Steaua Roşie: 60.000

Arbitru: C. Kapitanis (Cipru)

FILMUL MECIULUI

NAŢIONALA în stare de şoc. "Răzvan trebuie să analizeze bine situaţia. Dacă ai pierdut nu trebuie să dai vine pe unul sau altul. Sârbii jucau cu calificarea pe masă, în timp ce România nu avea nicio şansă. Trebuie să îmbunătăţească mai mult situaţia. Nu trebuie să punem probleme, ci să găsim soluţii", susţine Walter Zenga.

INCREDIBIL: JOVANOVICI mai punctează o dată şi duce scorul la 5-0. Răzvan Lucescu suferă prima înfrăngere la echipa naţională. Baftă sârbilor la mondiale

«Austria a învins Lituania cu 2-1»

GOL: min 90 Jovanovici, cel mai bun om de pe teren, alături de Krasici, îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, după un şut din afara careului

min 84: Spectatorii sârbi încep să părăsească stadionul. Cu siguranţă pentru ei începe sârbătoarea. Sunt deja calificaţi la Campionatul Mondial din Africa de Sud.

CARTONAŞ ROŞU: min 84: Chivu este eliminat după o intrare cu talpa la Zigic

min 82: Varga îşi încearcă şi el şutul de la distanţă, dar mingea trece mult peste

GOL: min 78: Kuzmanovici duce scorul la 3-0 după o pasă a lui Pantelici

SCHIMBARE: Andrei Cristea intră în locul lui Mutu

OCAZIE: min 70: Mutu trece printre trei jucători adverşi, şutează de la 20 de metri, dar Stojkovici respinge în corner

«LITUANIA a egalat în Austria prin Stankevicius. 1-1 în minutul 76. Franţa conduce cu 2-0 la pauză pe Insulele Feroe»

OCAZIE: Milan Jovanovici, elevul lui Boloni la Standard Liege, face ce vrea pe partea dreapta a apărării noastre, centrează în careu pentru Krasici, dar lovitura de cap a acestuia trece milimetri pe lângă poartă

OCAZIE: min 64 Raţ centrează pentru Bucur, dar lovitura de cap a acestuia trece pe lângă poarta lui Stojkovici

SCHIMBARE: Kuzmanovici în locul lui Milijas

SCHIMBARE: min 59: Răzvan Lucescu îi trimite în teren pe Goian şi Gigel Bucur, în locul lui Ghioane şi Marica

min 58: Jucătorii noştri nu se regăsesc. Sârbii sunt mereu primii la minge, se joacă cu ocaziile în timp ce noi nu putem trece mijlocul terenului.

OCAZIE: min 52 Raţ şutează periculos de la 25 de metri, dar balonul trece puţin pe lângă poarta lui Stojkovici

GOL Serbia min 50: Krasici recuperează un balon de la Apostol, îi trimite lui Pantelici, care îl execută cu sânge rece pe Coman, cu un şut la colţul lung

OCAZIE min 47: Cristi Chivu, aproape de autogol, după o centrare în careu a lui Kolarov

min 46: Schimbare la sârbi: Lukovici îi lasă locul lui Dragutinovici

PAUZĂ

OCAZIE min. 44 Marica obţine o lovitură liberă la 16 metri. Şutează Mutu, dar peste poarta lui Stojkovici

OCAZIE URIAŞĂ min. 43 Cristea şutează peste poartă din 3 metri, după o centrare perfectă a lui Ghioane

min 40: Mutu este faultat la 25 de metri. Se execută repede, dar Kolarov îl deposedează pe Varga 

min 37 Gol Serbia. A marcat Nicola Zigici printr-o lovitură de cap în urma unui corner

image

                                                                                                 foto: Blic

min 32: Mutu scapă singur cu portarul advers, dar centralul fluieră un ofsaid şi îi acordă galben jucătorului nostru pentru că a continuat faza

min 31: Kolarov este faultat de Varga la 16 metri. Mijlocaşul Urziceniului primeşte şi el galbenul

min 30: Raţ primeşte şi el galbenul după o intrare din alunecare la Ivanovici

min 29: Adrian Cristea primeşte cartonaş galben

min 27: Mutu trimite un şut frumos de la 25 de metri din lovitură liberă, care îl lasă spectator pe Stojkovici, dar mingea trece milimetri pe lângă poartă

min 25: Apostol recuperează un balon la 40 de metri, îi trimite lui Varga, care alege să şuteze dar balonul trece mult peste

min 20: O altă ocazie a sârbilor. Klasici şutează din 10 metri, iar balonul trece la câţiva centimetri de poarta lui Coman

min 16: Stankovici trimite un şut din voleu de la 20 de metri, dar reţine Coman fără probleme

min 12: Mutu îl loveşte cu cotul în sâritură pe Vidici, iar acesta părăseşte terenul însângerat

min 10: Apostol pierde un balon la mijlocul terenului, din care profită Stankovici. Acesta îi trimite lui Kolarov, care centrează pentru Pantelici, care nu ajunge balonul

min 7: Varga a centrat în careu pentru Mutu, iar "Briliantul" a trimis cu capul peste

min 3: Replica românilor a venit imediat. Varga a combinat cu Marica, acesta i-a pasat lui Apostol, dar Lukovici l-a deposedat

min 1: Prima acţiune le-a aparţinut sârbilor. Dejan Stankovici a trimis o torpilă de la 25 de metri, dar balonul a trecut puţin pe lângă poarta lui Coman

- A început partida!

- ora 21:28 Partida de la Belgrad se va juca cu casa închisă. Stadionul Maracana este arhiplin

Iată jucătorii trimişi pe teren de Răzvan Lucescu 

Coman - Maftei, Rădoi, Chivu, Raţ - Adrian Cristea, Ghioane, Apostol, Varga - Mutu, Marica.
Antrenor: Răzvan Lucescu

Serbia: Stojkovici - Ivanovici, Vidici, Lukovici, Kolarov, Krasici, Milijas, Jovanovici, Stankovici, Pantelici, Zigici. Antrenor Radomir Antici

Mai citeşte şi:

Marica s-a dat la glume cu Kuzmanovici

Coleg cu sârbul Kuzmanovici în Germania, Marica a glumit pe seama acestuia: "Kuzmanovici îmi tot dă mesaje de ameninţare de cîteva zile. Apoi mi-a spus că ne invită pe toţi la petrecerea de calificare dacă o vom lăsa mai uşor. Eu vreau să spun că mă avantajează mai mult jocul de la naţională decât cel de la Stuttgart".

- Mirel Rădoi a declarat înainte de această întâlnire că speră la un meci frumos în această seară: "Normal că putem câştiga acest meci, putem spera la o victorie. Nu ne predăm. Sper ca Serbia să se califice la Mondial, dar după acest meci. Îmi doresc ca seria meciurilor fără înfrângere cu Răzvan să continue. Nu avem nimic de pierdut. Cred că va fi un meci frumos", a spus Mirel Rădoi.

 - Adrian Mutu vrea să le demonstreze sârbilor că partida pierdută la Constanţa, scor 3-2, la sfărşitul lui martie, a fost un accident:  "Pentru ei este un meci vital şi cred că ne va aştepta o atmosferă ostilă la Belgrad. Noi sperăm să le stricăm această petrecere. Pentru ei ar fi extraordinar să se califice la mondiale. Încercăm să le demonstrăm sârbilor că meciul de la Constanţa a fost o greşeală. La sfârşit vrem să demonstrăm că suntem o echipă puternică şi trebuie să ne pregătim următoarea campanie de calificare. Nu ar trebui să ne gândim la revanşă, ar trebui să pregătim acest meci ca şi cum ne-am gândi la campania următoare.", a spus Adrian Mutu.

Vezi clasamentul grupei înainte de această partidă

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite