Debut infernal pentru Boloni la Lens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După egalul de excepție obținut în amicalul cu liderul din Bundesliga, 2-2 cu Borussia Dormund, Ladislau Boloni, noul tehnician al celor de la Lens, va avea un prim meci oficial la fel de încins, sâmbătă, cu Paris Saint Germain, în Cupa Franței.

Antrenorul român și-a atras cuvinte de laudă din partea presei franceze, după remiza obținută cu nemții, în special pentru că, deși a păstrat sistemul de joc 4-3-3, a reușit să dezvolte un joc mult mai dinamic, potrivit celor scrise de jurnaliștii de la Ouest France.

Lens a revenit de două ori pe tabelă în meciul cu Dormund. Yahia a egalat în minutul 42 pentru francezi după ce Sahin deschisese scorul din penalty în minutul 13. Apoi Joseph-Monrose a stabilit scorul final în ultimul minut de joc, după ce Hajnal îi pusese din nou pe nemți în avantaj în minutul 83. "Chiar dacă a fost vorba doar de un meci amical, acest egal împotriva unei echipe de top din Europa nu poate face decât bine pentru moralul unei echipe aflate în situația celor de la Lens în acest moment", mai scrie sursa amintită.

Noua echipă a lui Boloni ocupă locul 19, retrogradabil, în Ligue 1, la trei puncte de locul 17, primul care aduce salvarea. De altfel, evitarea retrogradării este și principalul obiectiv al antrenorului român, care are însă mult de furcă la Lens, o echipă cu un golaveraj dezastruos, -15, al doilea după ultima clasată, Arles, cu -26.

În Cupă însă, cunoscută în special în Franța, drept o competiție cu rezultate năucitoare, Lens ar putea profita de forma mai puțin bună prin care trec și cei de la PSG. Parizienii nu au mai câștigat de patru partide, înregistrând trei egaluri și o înfrângere, în deplasare la Nancy, unde au pierdut cu 2-0. Cei de la Saint Germain au înregistrat tot un rezultat de egalitate în amicalul de la mijlocul săptămânii, 1-1 cu marocanii de la Wydad Casablanca.

În singura întâlnire directă dintre Lens și PSG din acest sezon, cea din campionat din luna septembrie, parizienii s-au impus cu 2-0 pe terenul actualei echipe a lui Boloni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite