Stoichiţă: „Să-i batem din nou ca în ’97!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stoichiţă: „Să-i batem din nou ca în ’97!“
Stoichiţă: „Să-i batem din nou ca în ’97!“

Steliştii sunt decişi să repete istoria de acum 12 ani, când au învins Fenerbahçe cu 2-1. 1750 aduc aminte cum am reuşit să-i motivez pe jucători. Veneam după oarecum similară cu cea de Mihai Stoichiţă.

În 1997, Steaua traversa un moment dificil. Ţiţi Dumitriu, tehnicianul care câştigase trei titluri la rând în Ghencea, tocmai plecase la AEK Atena, în locul său venind actualul antrenor al roş-albaştrilor, Mihai Stoichiţă. După ce a fost eliminat în „dubla” cu cântec contra francezilor de la PSG (3-0, 0-5), „Lippi” a reuşit să readucă la viaţă Steaua, parcursul bun din acel sezon începând chiar în meciul contra adversarilor de joi din Liga Europa, Fenerbahçe.

„Lippi“, amintiri frumoase de la istaNbul

„Eu nu sunt impresionat de vedetele lor, acum 12 ani aveau şi mai multe. Steaua e tânără acum, era tânără şi atunci. Victoria din ’97 ne-a deschis drumul către un sezon excelent. Sper să se repete istoria, iar dacă îi batem pe turci, să fie ca un start proaspăt pentru mine şi pentru echipă. Să vină liniştea şi să avem din nou suportul fanilor”, ne-a spus Stoichiţă. El a rememorat amuzat momentele din partida retur de pe Inönu.

„Golurile noastre au venit logic, după cum exersasem la antrenamente. Ţin minte că, după ce a marcat, Militaru s-a dus din greşeală să se bucure cu banca de rezerve a turcilor, iar după meci s-a stricat autocarul şi am stat o oră pe autostradă. Au fost clipe frumoase, oricum”, şi-a amintit antrenorul.

„Okocha mi-a rupt coloana!“

Damian Militaru, cel care a marcat unul dintre golurile prin care Steaua a obţinut calificarea în turul al doilea al Cupei UEFA în 1997, susţine că turcii formau o echipă destul de puternică încă de pe atunci.

„Ei plecau ca favoriţi, însă le-am stricat planurile. Aveau jucători de clasă. Ţin minte că m-a întors Okocha ăla pe toate părţile. Mi-a rupt coloana. Cerusem schimbare, dar golul îl dădusem deja. Şi cei de acum pot să învingă, însă au nevoie mare de suporteri. Fără ei, nu au cum să câştige nici campionatul, nici nimic. Şi Gigi trebuie să lase de la el, dar şi suporterii pentru a se ajunge la o înţelegere. Situaţia tensionată de acum e în defavoarea jucătorilor”, ne-a explicat fostul mijlocaş Damian Militaru.

Fenerbahçe, echipă de vedete

Ca şi acum, când în lot sunt nume precum Roberto Carlos, Deivid, Emre şi Dani Guiza, şi în 1997 turcii adunaseră o duzină de vedete la echipă. Jucători precum internaţionalul danez, Jens Høgh, cel care s-a transferat ulterior la Chelsea, nigerienii Uche şi„Jay-Jay” Okocha, bosniacul Elvir Bolić şi chiar românul Sabin Ilie erau preferaţii publicului de pe Inönu.


image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite