"Vă batem pe voi şi ne calificăm!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta legendă a fotbalului italian Roberto Baggio speră ca "squadra azzurra" să-şi revină psihic până la meciul cu România Într-o discuţie intermediată de impresarul Luigino

Fosta legendă a fotbalului italian Roberto Baggio speră ca "squadra azzurra" să-şi revină psihic până la meciul cu România

Într-o discuţie intermediată de impresarul Luigino Pellegrini, Baggio a vorbit despre şansele României la Euro şi despre cariera lui Mutu la Fiorentina.

Roberto, ce s-a întâmplat cu Olanda?

În fotbal se poate întâmpla orice. Tocmai din acest motiv este aşa de frumos. Îmi aduc aminte că la Campionatul Mondial din 1994 am început tot cu o înfrângere în faţa Irlandei, scor 0-1. Apoi am învins Norvegia şi am ajuns până în finala campionatului.

Acum vă aflaţi în aceeaşi situaţie...

Da, numai că atunci se calificau trei echipe din grupă.

Cum ţi s-a părut România în primul meci?

România şi-a făcut datoria. Cred că a reuşit tot ce şi-a propus. Toată lumea ştie că voi dispuneţi de jucători foarte valoroşi. Mulţi dintre ei evoluează de ani buni în Serie A. Sper să vă învingem însă şi să ne calificăm.

Totuşi, Mutu a fost şters...

Un fotbalist nu trebuie să-l caracterizezi după un meci. Ceea ce a făcut în ultimii ani la Fiorentina este impresionant. Eu îl stimez foarte mult. Dacă fundaşii noştri vor şti cum să-l anihileze pe Mutu, atunci România poate fi învinsă.

Crezi că va pleca de la Fiorentina?

Nu ştiu, el va decide singur, dar cred că ar face o mare greşeală. Acolo toată lumea îl iubeşte. Eu am trăit atmosfera pe care o creează suporterii din Florenţa şi ştiu mai bine cum e.

Mulţi suporteri ai formaţiei viola îşi aduc aminte de tine când joacă Mutu. Tu ce părere ai?

Cu mici diferenţe între noi, dar în mare cred că au dreptate.

L-a adulat pe Lucescu

Deşi a fost un fotbalist excepţional, Roberto nu s-a înţeles mereu cu antrenorii săi. Potrivit impresarului său, Luigino Pellegrini, printre singurii tehnicieni cu care Baggio a avut o relaţie excelentă a fost Mircea Lucescu. "Singurul antrenor pe care l-a adulat Robby a fost Lucescu", ne-a dezvăluit Luigino Pellegrini.

Cu Roberto Baggio şi Ronaldo, nu am avut probleme cât timp am stat pe banca lui Inter. Roberto era un jucător foarte sensibil, dar avea şi o personalitate extraordinară. Ştia să le transmită colegilor de echipă aceaşi stare de învingător. Aşa a fost şi Maradona şi aşa sunt toţi marii fotbalişti.
Mircea Lucescu,
fost antrenor Inter (1999)

România şi-a făcut datoria până în acest moment la Campionatul European. Toată lumea ştie că voi dispuneţi de jucători foarte valoroşi. Mulţi dintre ei evoluează de ani buni în Serie A. Sper să vă învingem şi să ne calificăm.
Roberto Baggio,
fost internaţional italian

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite