VIDEO: Barca și Real, spectacol înainte de ”El Clasico”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi e de neoprit în acest sezon (foto: EPA)
Messi e de neoprit în acest sezon (foto: EPA)

Barcelona a umilit Almeria chiar pe terenul acesteia, scor 8-0, cea mai importantă victorie obținută de Barcelona în deplasare în ultima jumătate de secol, în timp ce Real Madrid și-a păstrat șefia clasamentului după ce a trecut cu 5-1, pe Bernabeu, de Athletic Bilbao.

Leo Messi și-a trecut în cont un hattrick, Bojan Krkic a marcat de două ori, iar Pedro, Andres Iniesta și autogolul lui Alcasiete au completat o victorie de poveste care l-a costat postul pe tehnicianul gazdelor de aseară, Juanma Lillo, aflat deja sub amenințarea conducerii.

Barca nu a avut probleme, a marcat cinci goluri între minutele 17 și 37 din prima repriză, iar Pep Guardiola și-a odihnit în repriza a doua creierele echipei, Iniseta și Xavi. Barcelona ar mai fi putut marca de câteva ori, dar portarul Diego Alves a fost, paradoxal, printre remarcații celor de la Almeria.

Barcelona și-a egalat recordul pentru victorie în deplasare, după ce câștigase cu 8-0 la Las Palmas în 1959.

Messi, golul 100 pentru Barcelona
Lionel Messi a atins cota celor 100 de goluri marcate în carieră pentru Barcelona în Primera Division cu cea de-a doua reușită a sa din meciul cu Almeria. Messi are acum 101 goluri și următoarea sa țintă în lupta cu istoria clubului este depășirea recordului lui Samuel Eto'o, care a marcat 108 goluri în carieră pentru Barca, în campionat.

Eficacitatea lui Messi este impresionantă, având în vedere că a adunat doar 154 de partide în tricoul blau-grana. Jucătorul Barcelonei este pe locul doi în clasamentul golgheterilor din acest an din Primera, cu 13 reușite, lider fiind Cristiano Ronaldo, cu 15 goluri.

Real rămâne lider
Real Madrid și-a păstrat fotoliul de lider în Primera după ce a trecut cu 5-1 de Athletic Bilbao pe stadionul Santiago Bernabeu. Ronaldo nu a vrut să piardă contactul cu Messi în clasamentul golgheterilor și a reușit la rândul său un hattrick, cu un gol din penalty, succesul madrilenilor fiind completat de Higuain și Sergio Ramos din penalty.

Real a condus cu 2-0 în minutul 30, după reușitele lui Higuain și Ronaldo, iar la cabine s-a intrat după ce Llorente a redus diferența. Ramos a făcut 3-1 dintr-un penalty controversat în minutul 57, iar Ronaldo a mărit avantajul cinci minute mai târziu, portughezul încheindu-și evoluția cu golul din penalty din minutul 90.

Rezumatul de la Almeria-Barcelona 0-8:

Rezumtatul de la Real-Athletic 5-1:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite