Barcelona, de la forfait, la scor de forfait!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a fost din nou cu un pas înaintea adversarilor
Messi a fost din nou cu un pas înaintea adversarilor

Amenințată cu un forfait dacă nu ajungea la timp la stadion, în urma grevei din Spania a controlorilor de trafic aerian, Barcelona a învins cu un scor de forfait Osasuna, 3-0 și a rămas lider în Primera. Messi a fost din nou omul meciului cu două goluri și o pasă de gol.

Cursa contracronometru a catalanilor a început la ora patru după amiaza, cu cinci ore înainte de startul partidei, atunci când au primit vestea că meciul cu Osasuna se va juca, deși solicitaseră federației spaniole amânarea partidei pentru duminică.

Obișnuiți ca sub comanda lui Pep Guardiola să călătorească în deplasările din Primera chiar în ziua meciului, jucătorii Barcelonei au fost puși de această dată în situația lui Phileas Fogg, celebrul erou al lui Jules Verne. Au dat fuga la gară, s-au suit în tren, au mers până la Zaragoza, de acolo au luat un autocar și au ajuns la stadion cu doar câteva minute înainte de începerea meciului. Startul a fost amânat cu 45 de minute și pe un frig pătrunzător, jucătorii echipei catalane au tremurat serios în debutul partidei.

Osasuna a avut două cornere în două minute, dar Barca, cu același 11 de start ca în regalul cu Real de săptămâna trecută, a preluat controlul.

Villa a ratat două bune ocazii din pasele lui Iniesta și Pedro, iar Osasuna, cu un joc curajos, a cedat pentru prima oară în minutul 26 când Messi l-a deschis excelent pe Pedro, care l-a lobat pe portarul Lopez.

Un minut mai târziu Messi a lovit bara iar jucătorii Barcelonei uitaseră deja de toate problemele care au precedat meciul și intraseră din nou în acea transă magnifică. Ocaziile au curs la poarta lui Lopez care nu a mai avut ce face în minutul 64. Villa i-a pasat superb lui Messi iar geniul catalanilor a făcut ce știe mai bine. O cursă imbatabilă încheiată cu un șut devastator la firul ierbii pentru 2-0.

Opt minute mai târziu, argentinianul nu a putut fi oprit decât printr-un fault în careu și tot el a transformat calm lovitura de pedeapsă, pentru cel de-al 15-lea gol în 14 meciuri.

Barcelona rămâne la două puncte în fața Realului, care a câștigat cu 2-0 derby-ul cu Valencia, ambele goluri fiind marcate de Cristiano Ronaldo.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite