Barcelona, clubul cu cei mai mulţi "reprezentanţi" în Africa de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul catalan are nu mai puţin de 13 jucători în loturile naţionalelor prezente la Cupa Mondială. Pentru a treia oară în istorie, Barça e lider la acest capitol.

Treisprezece fotbalişti antrenaţi la club de Pep Guardiola vor juca în această vară la Cupa Mondială din Africa de Sud, pentru cinci selecţionate, informează cotidianul catalan Sport. Opt dintre aceştia reprezintă Spania.

Victor Valdes, Pique, Puyol, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro şi Villa sunt cei opt fotbalişti "blau-grana" din lotul lui Vicente del Bosque. Şapte dintre aceştia s-au format chiar la Barcelona. Dacă se va realiza transferul lui Cesc Fabregas înainte de startul turneului din Africa de Sud, Barça va ajunge la nouă reprezentanţi în naţionala Spaniei şi la 14 în total la Cupa Mondială.

Spaniolilor li se alătură Toure (Coasta de Fildeş), Marquez (Mexic), Abidal şi Henry (Franţa), respectiv Messi (Argentina).

Barcelona e a treia oară în această postură, după ce, şi în 1994 şi în 1998, a fost clubul care a dat cei mai mulţi fotbalişti la Campionatul Mondial.

Citeşte pe adevarul.es care este clubul care ar fi putut ameninţa supremaţia Barcelonei şi de ce nu a reuşit să o facă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite