De ce "Balonul de Aur" din acest an va fi un spaniol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 1995 încoace, an în care pentru trofeu au putut concura şi fotbalişti de pe alte continente, cu condiţia să activeze la un club european, în fiecare an cu campionat mondial, câştigător al trofeului a fost un campion mondial.

Mourinho spune că "Balonul de Aur" nu i se poate acorda lui Iniesta, pentru că fotbalistul care a înscris golul victoriei Spaniei în finala Campionatului Mondial a fost accidentat mare parte din sezonul trecut şi că trofeul oferit de "France Football" ar trebui să îi revină lui Xavi sau Sneijder, scrie Marca.

Cu toate acestea, istoria recentă arată că de fiecare dată, începând cu 1995, într-un an cu Campionat Mondial, trofeul a revenit unui fotbalist al echipei câştigătoare. Aşa s-a întâmplat cu Zidane, în 1998, cu Ronaldo, în 2002 şi cu Fabi Cannavaro, în 2006. De aceea, jurnaliştii spanioli sunt convinşi că faptul că Spania a devenit campioană mondială asigură premiul unui fotbalist al "La Roja", fie acesta Xavi sau Iniesta.

La ultimele două ediţii, campioana mondială a dat şi "Balonul de Argint"

În plus, remarcă ziariştii spanioli, Brazilia şi Italia au reuşit, în 2002, respectiv 2006, să dea nu doar "Balonul de Aur", ci şi "Balonul de Argint", prin Roberto Carlos, respectiv Buffon. Înainte de 1995, perioadă în care doar jucătorii de fotbal europeni puteau primi trofeul, au mai fost cazuri de campioni mondiali laureaţi: Paolo Rossi, în 1982, respectiv Lothar Matthaus, în 1990.

Ţinând cont de aceste precedente, logica indică faptul că, şi în acest an, un fotbalist spaniol va primi trofeul, la 50 de ani distanţă de la ultimul spaniol căruia i s-a decernat "Balonul de Aur", Luis Suarez.

Citeşte pe adevarul.es care jucători spanioli mai au şanse la Balonul de Aur, în afară de Xavi şi Iniesta şi află ce echipă poate deveni clubul cu cei mai mulţi jucători premiaţi cu acest trofeu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite