Ion Testemiţanu a acceptat să devină secundul lui Gabi Balint la naţionala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balint va lucra cu un staff format numai din moldoveni
Balint va lucra cu un staff format numai din moldoveni

Fostul internaţional moldovean Ion Testemiţanu a acceptat să devină secundul lui Gabi Balint la naţionala de fotbal a Moldovei, informează Moldpres, citată de Agerpres.

"Totul s-a derulat foarte repede şi surprinzător. Am fost sunat dimineaţa şi invitat la discuţie cu Gabi Balint, unde mi s-a propus să devin secundul lui. Am căzut de acord imediat. Nici nu-mi imaginam aşa ceva. Este o mare onoare", a declarat Testemiţanu.

Fostul fundaş, în vârstă de 35 ani, a absolvit recent cursurile de antrenori, organizate de Federaţia Moldovenească de Fotbal, primind licenţa 'B'.

Testemiţanu a explicat că primul lucru pe care-l va face din postura de secund va fi culegerea de informaţii despre jucătorii din vizorul naţionalei: "cine şi unde joacă, în ce formă sportivă se află, care-i statutul lor etc.."

De mai multe ori campion naţional cu Zimbru Chişinău şi Sheriff Tiraspol, campion al Coreei de Sud cu Seongnam Ilhwa Chunma, Testemiţanu a evoluat de 56 de ori pentru naţionala Moldovei, pentru care a înscris 5 goluri. Alături de Alexandru Curtian, Radu Rebeja şi Serghei Cleşcenco, el este considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti moldoveni afirmaţi după obţinerea independenţei ţării.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite