A aşteptat 35 de ani să câştige în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu a învins Barcelona cu 3-2 şi va merge în Cupa UEFA. Şahtior a trecut în manualul de istorie al clubului o victorie în faţa Barcelonei, care a fost lipsită de jucători cu greutate.

Mircea Lucescu mergea cu echipa sa la Barcelona pentru a mai bifa un joc în Liga Campionilor. Şi nimic mai mult. Locurile celor două formaţii în grupă erau stabilite deja.

A ieşit mult mai bine decât se aştepta tehnicianul român. Guardiola a decis să trimită pe teren şapte „bebeluşi“ de la grădiniţa clubului, lucru care a înlesnit sarcina jucătorilor lui „Il Luce“.

Cu siguranţă, a fost o lecţie a românului care l-a pedepsit pe omologul său pentru îndrăzneala de a se prezenta cu o astfel de formaţie în faţa lui. Dar şi o răzbunare după scandalul din tur, atunci când spaniolii au câştigat pe final cu un gol contestat de „mineri“.

A ieşit bine pentru că Mircea Lucescu, aflat cel mai probabil la ultimul joc pe banca tehnică a lui Şahtior, a scos o victorie pe tărâm spaniol, aşteptată de 35 ani.

Un 3-2 muncit ca şi cum s-ar fi tras pentru o calificare. La acest scor şi-a adus aportul şi Răzvan Raţ cu două pase decisive, realizări care i-au mai crescut preţul cu cel puţin un milion de euro, acum când e dorit de Juventus.

„Victoria e foarte importantă pentru imaginea clubului. E o provocare să joci în faţa Barcelonei pe Camp Nou. Am ales tactica potrivită şi am organizat foarte bine defensiva“, a spus Lucescu, care regretă faptul că formaţia lui nu a terminat pe locul secund în grupă.

Satisfăcut, dar trist

Guardiola şi-a întrerupt seria de 20 de meciuri fără înfrângere la cârma celor de la FC Barcelona. Deşi a părut mulţumit de jocul tinerilor lui, rezultatul i-a adus o mare insa­tisfacţie.

„E totuşi o înfrângere care nu prea ne interesează, deoarece a fost o situaţie neobişnuită. Dar, evident nu ne place să pierdem indiferent de condiţii“, a mărturisit antrenorul catalanilor.

image
image

Victoria e foarte importantă pentru imaginea clubului

image


Mircea Lucescu
antrenor Şahtior Doneţk

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite