Ne arbitrează Mejuto - "ghinion"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arbitrul Manuel Mejuto Gonzalez din Spania a fost delegat de UEFA să conducă partida România - Franţa de la Euro, care se va disputa luni, 9 iunie. Centralul spaniol a mai arbitrat

Arbitrul Manuel Mejuto Gonzalez din Spania a fost delegat de UEFA să conducă partida România - Franţa de la Euro, care se va disputa luni, 9 iunie.

Centralul spaniol a mai arbitrat reprezentativa tricoloră, dar nu i-a prea purtat noroc. Mejuto a fost la centru la meciul România - Danemarca (2-5), disputat pe 29 martie 2003, pe nisipul de la stadionul "Naţional", în preliminariile lui Euro 2004. Golurile românilor au fost marcate de Mutu şi Dorinel Munteanu, iar Lobonţ a luat un gol de 45 de metri de la Gravesen.

Nici echipelor de club româneşti nu le-a mers prea bine cu contabilul spaniol în vârstă de 43 de ani. Ibericul a arbitrat manşa a doua a turului 3 preliminar pentru Liga Campionilor dintre Dinamo şi Lazio Roma (1-3), disputat pe 28 august 2007, tot pe "Naţional".

Chivu, plin de sânge

Căpitanul tricolorilor, Cristi Chivu, nu-şi aduce aminte cu plăcere de arbitrul spaniol. În martie 2007, la partida Olympique Lyon - AS Roma (0-2), din optimile de finală ale Ligii Campionilor, jucătorul român a fost lovit, în minutul 80, cu cotul în nas de Fred, provocându-i-se o fractură de piramidă nazală, numai că Mejuto n-a observat şi nu a luat nicio măsură împotriva agresorului.

Crăciunescu are încredere

Cu toate acestea, Ion Crăciunescu, fost observator UEFA, are cuvinte şi amintiri frumoase despre Mejuto Gonzalez.

"Este un arbitru echilibrat, calm şi corect. Are experienţă multă. Îmi amintesc că la un meci care a avut loc în Rusia, în 2003, eu eram observator de arbitri din partea UEFA. Am sosit în acelaşi timp la Moscova, iar Mejuto nu avea viză. Am stat cu el trei-patru ore până şi-a rezolvat problema, mai ales că era în pericol să nu mai poată arbitra meciul, iar el a apreciat foarte mult gestul meu", ne-a povestit Crăciunescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite