„Mă antrenez la Piteşti, dar vreau în fotbalul mare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar al Rapidului a decis să îşi ia o vacanţă consistentă, departe de fotbalul nebun din România. După concediu îşi va căuta o echipă în străinătate, de preferat „într-un fotbal latin“. Primul lucru pe care Coman l-a făcut după plecarea de la Rapid a fost să se întoarcă la Piteşti pentru pregătirea sub comanda antrenorului care l-a îndreptat către marea performanţă.

Negocierile eşuate cu acţionarii de la Rapid i-au adus lui Coman o nemeritată poziţie în afara lotului giuleştean pentru aproape jumătate de an, dar şi în afara echipei naţionale.

Accidentările suferite pe terenurile proaste ale ligilor inferioare, pe unde s-a antrenat cu echipa secundă, l-au necăjit în această toamnă. Acuzaţiile, venite din partea unor conducători rapidişti, de om care nu şi-a apărat corect şansele în anumite meciuri, l-au făcut să se gândească serios la procese de calomnie.

Singura veste bună a venit în urmă cu patru zile, atunci când a fost declarat fotbalist liber de contract. Acum, Coman caută s-o ia de la capăt.

Adevărul: De câteva zile eşti jucător fără angajament. Ce-ai făcut în acest timp ca om liber?

Dani Coman: Acum mă pregătesc la Piteşti.

Cu FC Argeş?

Nu! Separat de ei. Fac antrenamente cu Vasile Stan. Cu el am făcut de când eram copil. M-a ajutat de atâtea ori în perioadele când am fost accidentat. Am venit la dânsul ca să mă mai pună încă o dată pe picioare.

Cum te simţi că ai reuşit să pleci de la Rapid, după momentele grele de anul acesta?

În mod normal, ar fi trebuit să fiu fericit că-s liber. Însă, lucrurile au fost destul de confuze. De atâta timp mă învăţasem ca, zi de zi, să fac drumul la baza sportivă de la ProRapid. Acum n-am reuşit deloc să-mi găsesc locul.

Ce o să faci în continuare? Ţi-ai făcut un plan?


Îmi doresc ca săptămâna viitoare să-mi iau o vacanţă binemeritată de zece zile. Să-mi închid telefonul. Să uit de toţi şi de toate şi apoi să revin cu forţe proaspete.

Un fel de lună de miere?

Cam aşa ceva. Dar şi un concediu. Când mă voi întoarce o să am timp să mă gândesc la o viitoare destinaţie în fotbal. De această dată, vreau să cântăresc bine decizia pe care o voi lua.

Crezi că o să-ţi mai recuperezi banii de la Rapid, restanţele?

Cu siguranţă îmi voi recupera banii.

Te întreb pentru că sunt destule cazuri de jucători care au plecat din Giuleşti şi apoi s-au plâns de faptul că nu şi-au mai primit nişte restanţe.

Faţă de atunci, acum sunt legi pentru toţi. Şi pentru cei din conducere, cât şi pentru mine.

În ultima vreme ai avut mai mult timp pentru viaţa de familie. Pe când un Coman junior?

Îmi doresc foarte mult un copil.

Băiat?

Dacă e băiat nu o să-l fac portar. Ar fi o responsabilitate prea mare pentru el ca portar. O să-l pun să joace ca atacant. Dar eu îmi doresc o fetiţă.

Revenind la cariera ta. Ai spus că ai vrea să joci „afară”. Unde?

Mi-aş dori un fotbal latin. Dar dacă ar apărea o ofertă bună din Germania, nu aş spune „nu”.

20 de meciuri în Cupa UEFA

În acest sezon, Dani Coman nu a prins niciun joc la Rapid. Nu a fost nici măcar rezervă. Ultimul meci oficial la care a fost în poarta giuleştenilor s-a petrecut pe 2 mai 2008, la un joc cu UTA.

În patru ani de Rapid, „Robocop” a strâns peste 80 de jocuri în tricoul vişiniu, dintre care 20 numai în Cupa UEFA. Are în palmares, în această perioadă, două „Cupe” ale României. Pentru viitor, mai multe echipe s-au interesat de serviciile sale. E vorba de FC Argeş, FC Timişoara şi, mai nou, Standard Liege.

image

Mă învăţasem ca, zi de zi, să fac drumul la baza sportivă de la ProRapid. Acum n-am reuşit deloc să-mi găsesc locul.

image
image

De această dată, vreau să cântăresc bine decizia pe care o voi lua

image
image

Dacă o să am un băiat, o să-l pun să joace ca atacant. Dar eu îmi doresc o fetiţă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite