A ales Dinamo în detrimentul Universităţii Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produs al fotbalului oltean, Ionel Dănciulescu a jucat doar pentru echipa a doua din Bănie, Electroputere. Apoi, la 19 ani, a devenit „câine” cu acte. Atacantul a evoluat doar pentru trei echipe în Liga I: Electroputere Craiova (1993-1995), Steaua (1997-2001) şi Dinamo (1995-1997 şi 2001 – prezent).

181 de goluri a marcat Ionel Dănciulescu (32 de ani) în Liga I. Atacantul, care nu are loc în naţionala lui Victor Piţurcă, se află pe locul patru într-un clasament al celor mai prolifici fotbalişti din istoria fotbalului românesc.

Cel căruia prietenii îi mai spun şi Danciu-gol s-a născut la Slatina şi a început cariera de fotbalist la grupele de copii şi juniori ale clubului din localitate. Fotbalistul nu a apucat să joace niciun minut pentru „Ştiinţa”.

Când era junior, înscria 30 de goluri pe sezon

A făcut-o însă pentru Electroputere, pe vremea în care această echipă era una de referinţă pentru Bănie. „Aşa a fost să fie. Am ales Dinamo atunci”, spunea deunăzi Dănciulescu. Pentru el, meciul de mâine seară, dintre Universitatea Craiova şi Dinamo (21.00, Antena 1), este unul ca oricare altul. La juniorii Slatinei, Dănciulescu a fost coleg şi cu Niculescu.

„Eu m-am apucat de fotbal mai târziu decât Claudiu. El era deja acolo când am ajuns eu. Dar era vorba doar de o diferenţă de câteva luni”, a spus golgheterul roş-albilor. Născuţi în acelaşi oraş, Niculescu şi Dănciulescu s-au cunoscut şi împrietenit la juniori.

„Am făcut parte dintr-o grupă talentată. Luţu şi Burcă ne-au fost colegi, la fel ca şi Romeo Stancu sau Augustin Chiriţă”. Lui Dănciulescu i-a plăcut golul încă de mic.

„Eu şi Danciu eram colegi în atac şi la juniori. Marcam fiecare câte 30 de goluri pe sezon. Înscriam din toate poziţiile. Nu ştiau ce să ne mai facă adversarii”, rememorează şi Claudiu Niculescu. Dacă pe teren este foarte activ, în viaţa privată Dănciulescu este atipic pentru fotbaliştii de calibrul lui.

Adică este genul de om căruia nu-i place să apară prin reviste mondene sau pe la televiziuni. Nici în cluburi nu se simte bine. Familist convins, dinamovistul îşi petrece tot timpul liber alături de soţia Mihaela şi de fetiţa Diana-Maria.

“Acasă mă simt cel mai bine. Este singurul loc în care uit de toate. De fapt, în familie îmi petrec momentele cele mai fericite din viaţă”, a conchis Ionel Dănciulescu.

Jucătorul a trăit şi două experienţe internaţionale: la Altay Izmir, în1997, unde a bifat şapte meciuri şi la Shandong Luneng (China, 11 luni) în 2006.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite