Togolezul Akakpo, în afara oricărui pericol după atentatul din Angola

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serge Akakpo, fundaşul echipei FC Vaslui şi al naţionalei de fotbal a statului Togo, rănit grav într-un atentat asupra autocarului echipei africane, la graniţa dintre Congo şi Angola, a fost supus unei intervenţii chirugicale şi este în afara oricărui pericol, informează site-ul oficial al echipei moldovene.

''Rănit grav într-o ambuscadă în Angola, fundaşul vasluian Serge Akakpo se află acum în afara oricărui pericol. Akakpo a fost străpuns de două gloanţe în atacul rebelilor angolezi şi cu toate că a pierdut foarte mult sânge, starea lui a fost stabilizată de către medici'', se arată într-un comunicat al clubului vasluian.

Conducerea clubului a luat legătura cu rudele fotbalistului, care au confirmat că Akakpo a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a decurs foarte bine. Serge Akakpo împreună cu alţi 6 colegi din delegaţia echipei naţionale din Togo au căzut victime unui atac armat al rebelilor angolezi. Şoferul autocarului în care se aflau a fost ucis, iar doi fotbalişti, printre care şi jucătorul Vasluiului, au fost răniţi.

Togo urma să întâlnească Ghana, pe 11 ianuarie, la Cabinda, în primul său meci la Cupa Africii pe Naţiuni 2010, competiţie care începe pe 10 ianuarie, în Angola.

Enclava Cabinda, provincie petroliferă angoleză, situată între Republica Democratică Congo şi Congo-Brazzaville, este sfâşiată de un conflict separatist de la independenţa Angolei din 1975.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite