Un arbitru a dat în judecată un antrenor din cauza unor afirmaţii homofobe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georg Schalk e bănuit că-i plac bărbaţii
Georg Schalk e bănuit că-i plac bărbaţii

Arbitrul german de fotbal Georg Schalk l-a dat în judecată pe antrenorul secund al echipei Arminia Bielefeld, Frank Eulberg, care l-a numit "homosexual împuţit", după meciul de liga a doua disputat săptămâna trecută pe terenul echipei Fortuna Düsseldorf, potrivit AFP.

"Prin comportamentul domnului Eulberg, este pusă în discuţie nu doar buna desfăşurare a unei competiţii sportive, ci şi ideea că fiecare poate trăi în societate fiind respectat de ceilalţi", a afirmat avocatul lui Schalk.


Incidentul face deja obiectul unei proceduri a comisiei de disciplină a Federaţiei Germane de Fotbal (DFB). La sfârşitul meciului de la Düsseldorf, secundul Arminiei l-a acuzat pe arbitru de înfrângerea echipei sale (2-3), apoi s-a plâns ziariştilor că "homosexualul împuţit i-a râs în nas". Ulterior, Eulberg şi-a cerut scuze, precizând că regretă cuvintele folosite.

Comisia de disciplină a DFB a lansat şi o procedură împotriva antrenorului principal al Arminiei, Thomas Gerstner. Acesta a declarat după meci că speră că "Georg Schalk nu va mai arbitra niciodată un meci pe teritoriul german".
În Franţa, preşedintele clubului de primă ligă Montpellier, Louis Nicollin, l-a numit recent "poponar" pe jucătorul lui Auxerre, Benoît Pedretti, şi a fost sancţionat de Consiliul Naţional de Etică.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite