Dinamo a avut ghinion. Va juca cu Hajduk Split

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Timişoara va evolua contra finlandezilor de la Mypa sau Saint Julia (Andorra). Dinamoviştii şi-au aflat adversarul din turul trei preliminar al cupelor europene. Vor juca cu Hajduk Split. Zenit Sankt Petersburg, echipa care îl doreşte pe Mutu va juca contra Unirii Urziceni.

Prima manşă, pe care FC Timişoara o va disputa pe teren propriu, va avea loc la 29 iulie, în timp ce manşa secundă este programată la 4 august. În prima manşă a turului doi preliminar, Mypa a trecut de Sant Julia, scor 3-0, returul urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Vezi cu cine joacă echipele româneşti în cupele europene:

UNIREA - Zenit

Cine este Zenit 

*A fost înfiinţată în 1925
*A câştigat un titlul de campioană în Rusia (2007), două cupe (1999 şi 2010) şi o supercupă (2008)
*A mai câştigat un titlu pe vremea Uniunii Sovietice (1984), o cupă (1944) şi o supercupă (1984)
*Recent, a obţinut cele mai mari performanţe la nivel de club din Rusia, câştigând Cupa UEFA şi Supercupa Europei în 2008
*Clubul din Sankt Petersburg este deţinut de gigantul rus Gazprom, iar echipa este antrenată din decembrie 2009 de italianul Luciano Spalletti. Obiectivul acestuia este să câştige campionatul şi cupa şi să treacă cu Zenit de grupele Ligii Campionilor. Italianul a câştigat la 16 mai Cupa Rusiei.
*Cel mai bine cotat jucător al echipei ruse este portughezul Danny, care a evoluat alături de naţionala ţării sale la Cupa Mondială din Africa de Sud,.evaluat de site-ul Transfermarkt.de la 17.000.000 de euro.
*Din lotul echipei antrenate de Spalletti mai fac parte internaţionalii ruşi Alexandăr Aniukov, Alexandăr Kerjakov (fost la Sevilla), Roman Şirokov, Viaceslav Malafeev, Konstantin Zirianov, Igor Denisov şi Vladimir Bistrov, maghiarul Szabolcs Huszti şi bielorusul Yuri Jevnov.

* La Zenit a evoluat timp de trei sezoane şi fostul rapidist Daniel Chiriţă.

Dacă va trece de această fază, Unirea va da piept în turul următor cu un adversar din principalele campionate ale Europei (Tottenham, FC Sevilla, Sampdoria, Werder Bremen sau Auxerre). În schimb, dacă va fi eliminată, echipa lui Ronny Levy va fi redirecţionată către play-off-ul Ligii Europa. Acolo unde sunt deja calificate Steaua şi FC Vaslui şi unde vor încerca să ajungă Dinamo şi Timişoara.

Şi ruşii au huliganii lor

Vezi de ce în stare cel mai bun jucător de la Zenit: portughezul Danny

FC TIMIŞOARA - MYPA (UE Saint Julia)

Cine este Mypa

MYPA (numele prescurtat al lui Myllykosken Pallo-47) este o echipă finlandeză înfiinţată în 1947 situată actualmente în Kouvola, un oraş de 89.000 de locuitori. Echipa evoluează neîntrerupt în prima ligă finlandeză din 1992, cucerind de trei ori Cupa - în 1992, 1995 şi 2004 - şi devenind campioană în 2005. Aflată în prezent pe locul 11 din 14 echipe în campionat, MYPA evoluează pe stadionul Saviniemi, unde de regulă se ocupă cel mult o treime din capacitatea de 4.167 de locuri. Printre cei 27 de jucători ai echipei se numără şi patru străini: un rus, un turc, un brazilian şi un canadian, cel din urmă, Tony Ricketts, fiind marcatorul a două dintre cele trei goluri ale victoriei cu Saint Julia

Vezi cum se joacă fotbal în Andorra

Cine e Saint Julia

Sant Julia este un club de fotbal din Andorra fondat în anul 1982 şi joacă pe un stadion cu o capacitate de 1.800 de locuri. Clubul are la activ două campionate câştigate, în 2005 şi 2009, iar în cupele europene, Sant Julia nu a reuşit niciodată vreo victorie. În schimb, a eliminat pe Tre Fiori din San Marino în turul I din preliminariile Ligii Campionilor după executarea loviturilor de departajare. Aceasta este şi cea mai mare performanţă europeană din istoria de 28 ani. De remarcat este faptul că, din lotul de 25 de jucători, doar patru sunt din Andorra. Majoritatea sunt argentinieni (nouă) şi spanioli (cinci).

De ce sunt în stare adversarii lui Poli Timişoara

DINAMO - Hajduk Split

"Câinii" au avut ghinion şi de această dată la tragerea la sorţi. Vor juca cu croaţii de la Hajduk Split, echipă la care a evoluat în ultimele trei sezoane Florin Cernat. Echipa de pe malul Adriaticii era cel mai dificil adversar cu care putea pica Dinamo.

Florin Cernat: "Dinamo este favorită"

"În situaţia actuală nu mai sunt echipe mici şi echipe mari. Însă Hajduk nu e de neglijat. Campionatul lor e mai slab decât cel din România", a spus Cernat, fost jucător la Split, la GSP TV Plus.

"Au probleme mari cu UEFA şi cu FIFA. Le-au trimis avertisment că dacă suporterii lor mai aruncă în teren cu petarde, îi suspendă din cupele europene cel puţin doi ani", a mai comentat el.

Ioan Andone: "În cupele europene meciurile trebuie tratate cu mare seriozitate"

"Mai avem un meci de jucat cu Olimpia Bălţi pe care sperăm să-l câştigăm şi apoi ne vom gândi la Hajduk Split. Indiferent de numele adversarului, meciurile din cupele europene trebuie tratate cu toată seriozitatea", a declarat Andone.

Vezi de ce sunt în stare ultraşii lui HAJDUK SPLIT

Cine e Hajduk Split:

HNK Hajduk Split este un club de fotbal din Split, Croaţia.Echipa susţine meciurile de acasă pe stadionul Poljud cu o capacitate de 35.000 de locuri. Clubul a fost fondat în anul 1911 de către un grup de studenţi din Split care au studiat la Praga şi au prins „microbul” fotbalului după ce au văzut un meci între Sparta Praga şi Slavia Praga. Tricourile de joc sunt de culoare albă iar şorturile sunt de culoare albastră, de aceea sunt porecliţi „albii”. Suporterii fac o atmosferă incendiară la meciurile de pe teren propriu. Hajduk este un izvor nesecat de talente, printre cei mai renumiţi fotbalişti lansaţi de clubul croat au fost: Alen Boksici, Robert Jarni, Slaven Bilici, Igor Tudor şi Milan Rapaici.

Palmares
De 8 ori Campioana Croaţiei
1940/41, 1946, 1992, 1993/94, 1994/95, 2000/01, 2003/04, 2004/05

De 9 ori Campioana Iugoslaviei: 9
1927, 1929, 1950, 1952, 1954/55, 1970/71, 1973/74, 1974/75, 1978/79

Are 4 Cupe ale Croaţiei:
1992/93, 1994/95, 1999/00, 2002/03
9 Cupe ale Iugoslaviei:
1966/67, 1971/72, 1972/73, 1973/74, 1975/76, 1976/77, 1983/84, 1986/87, 1990/91

Citeşte şi:

Iulian Apostol: "Avem 50% şanse de calificare"

Sorin Ghionea: Omogenitatea e atuul Unirii

Narcis Răducan: "Ruşii sunt favoriţi, dar nu ne vom da bătuţi"

Dan Petrescu, fost antrenor Unirea: "Urziceni poate să o elimine pe Zenit"

Dan Petrescu şi-a început drumul spre promovare  cu o victorie cu 2-0

Cunosc jucătorii de la Urziceni şi am mare încredere că se vor bate de la egal la egal cu Zenit. Şansele sunt egale, ruşii au mulţi fotbalişti importanţi, un antrenor titrat, dar cred în potenţialul Unirii. Dacă nu aş şti despre ce vorbesc, m-aş abţine, dar lucrez acolo şi pot să-mi exprim o părere în cunoştinţă de cauză", a spus Dan Petrescu.

Daniel Chiriţă, fost jucător Zenit: "A fost greşeala vieţii mele să plec de la Zenit"

Daniel Chiriţă vrobeşte cu mare plăcere despre fosta sa echipă (2002-2005), la care câştiga 20.000 de euro pe lună. "Ei au investit foarte mult în ultima perioadă. Când eram eu, Gazprom nu avea echipa în totalitate. Unul dintre sponsori era şi o bancă. M-am simţit foarte bine la Sankt Peteresburg şi regret enorm că am plecat de la ei. Urziceni trebuie să învingă în meciul de pe teren prorpiu pentru a mai spera, pentru că Zenit joacă foarte bine acasă".

Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor

1. Ajax - Paok

2. Fenerbahce  - Yong Boys

3. Dinamo Kiev - Gent

4. Braga - Celtic

5. Zenit - Unirea Urziceni

* meciurile se vor juca la 27/28 iulie, turul, respectiv 3/4 august, returul.

Vezi cine se mai duelează pentru un loc în grupele Ligii Campionilor

Metalurgs Liepajas (Letonia)/Sparta Praga (Cehia) - Inter Baku (Azerbaidjan)/Lech Poznan (Polonia)

Aktobe (Kazahstan)/Olimpi Rustavi (Georgia) - Hapoel Tel-Aviv (Israel)/Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina)

Şerif Tiraspol (Moldova)/Dinamo Tirana (Albania) - Dinamo Zagreb (Croaţia)/Koper (Slovenia)

Litex Loveci (Bulgaria)/Rudar (Muntenegru) - Birkirkara (Malta)/MSK Zilina (Slovacia)

Levadia Tallinn (Estonia)/Debrecen (Ungaria) - FC Basel (Elveţia)

AIK Solna (Suedia)/Jeunesse Esch (Luxemburg) - Linfield (Irlanda de Nord)/Rosenborg (Norvegia)

Partizan Belgrad (Serbia)/Piunik Erevan (Armenia) - Ekranas (Lituania)/HJK Helsinki (Finlanda)

Bate Borisov (Belarus)/FH Hafnarfiordur(Islanda) - FC Copenhaga (Danemarca)

Bohemians Dublin (Irlanda)/TNS (Ţara Galilor) - Anderlecht (Belgia)

Omonia Nicosia (Cipru)/Renova (Macedonia) - Salzburg (Austria)/HB Torshavn (Insulele Feroe)

Citeşte şi:

Neşu, integralist la Utrecht. Vezi toate rezultatele de aseară din Europa League

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite