FOTBAL: Theo Zwanziger se teme pentru repetarea altor cazuri "Enke"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Theo Zwanziger, a apreciat că va trebui să se renunţe la tabuurile din fotbal, precum homosexualitatea şi depresiunea, după sinuciderea portarului Robert Enke, care a suscitat o imensă emoţie în Germania.

"După această tragedie, noi toţi, în lumea fotbalului, va trebui să reflectăm la mijloacele de a renunţa la tabuurile existente", a subliniat Zwanziger într-o convorbire publicată de cotidianul  Bild. "Dacă vrem să onorăm memoria lui Robert Enke, va trebui să ajungem ca toată lumea din fotbal să trăiască fără angoase. Fiecare cu forţele sale, cu slăbiciunile şi înclinaţiile sale", a adăugat el.

"De ce lui Robert i-a fost frică să facă public faptul că suferă de o depresie?", s-a întrebat preşedintele. "Pentru că îi era teamă să nu se încheie cariera sa de fotbalist, la care ţinea atât de mult. Fotbaliştii homosexuali trăiesc, de asemenea, cu o astfel de presiune, de pildă". Enke, 32 de ani, suferea din 2003 de depresiune, a relevat văduva sa, Teresa, dar a refuzat mereu să facă publică această suferinţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite