Zenga prezentat, urmează Cociş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul a semnat cu Al-Nasr Riad, iar preşedintele clubului saudit a confirmat primul transfer făcut la cererea italianului. Ceea ce „Adevărul“ a anunţat, în exclusivitate, în ediţia de ieri s-a oficializat: Răzvan Cociş a bătut palma cu formaţia de pe locul 3 din Arabia Saudită.

Forfotă mare, duminică seară, la sediul clubului Al-Nasr! Sute de jurnalişti s-au îngrămădit să-l vadă pe Walter Zenga la prezentarea oficială a italianului ca antrenor al formaţiei din Riad. Tehnicianul a fost însoţit de vedeta echipei, Saad Al-Harthi, dar şi de preşedintele clubului, prinţul Faisal Bin Turkey.

După ce părţile au semnat contractul valabil pentru un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani, şeicul care conduce Al-Nasr a confirmat şi primul transfer efectuat la cererea lui Zenga. „Am început deja întărirea lotului pentru viitorul sezon. Pot să vă spun că prima achiziţie a clubului nostru este Răzvan Cociş, un fotbalist despre care am auzit numai lucruri bune", a declarat prinţul Bin Turkey.

Lazăr, Nicoliţă şi Ovidiu Petre, urmăriţi şi ei

Până să semneze contractul cu Cociş, cei de la Al-Nasr au monitorizat mai mulţi fotbalişti români, printre care şi Costin Lazăr, Bănel Nicoliţă şi Ovidiu Petre. De altfel, în urmă cu două săptămâni, Zenga a fost în tribune la partida Steaua - Timişoara, scor 3-3, unde i-a urmărit pe trei dintre cei patru fotbalişti de care era interesat.

În acel meci, Cociş a avut o evoluţie excelentă, a şi marcat, iar prestaţia sa l-a impresionat pe tehnicianul italian. Mijlocaşul în vârstă de 27 de ani a mai avut un atu important de partea sa: spre deosebire de Lazăr, Nicoliţă şi Petre, pentru care Rapid şi Steaua cer sume mari de transfer, Cociş îşi termină contractul cu Timişoara peste o săptămână. Astfel, el a putut semna cu Al-Nasr fără ca saudiţii să plătească vreun ban pentru el.

Are o slăbiciune pentru români

image

După ce a antrenat aproape patru sezoane la noi, perioadă în care a fost la FC Naţional (2002 - 2004), Steaua (2004 - 2005) şi Dinamo (2007), Walter Zenga a rămas plăcut impresionat de calităţile fotbaliştilor români. Dovada? După ce a preluat Catania, tehnicianul de 50 de ani l-a transferat pe Nicolae Dică, iar la Palermo şi-a dat OK-ul pentru ca Dorin Goian (foto) şi Cristian Melinte să fie achiziţionaţi de gruparea din Serie A.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite