EXCLUSIV Zenga îl ia pe Cociş la arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul antrenor al celor de la Al-Nasr l-a convins pe mijlocaşul Timişoarei să-l urmeze la Riad. Televiziunea saudită a anunţat că românul a semnat contractul prin fax, iar pe pagina de Wikipedia a clubului fotbalistul de 27 de ani figurează ca fiind jucătorul lui Al-Nasr.

Pentru Răzvan Cociş, Timişoara pare să fi fost doar o destinaţie de „tranzit". Chiar dacă bănăţenii se află în lupta pentru titlu, mijlocaşul a decis să aleagă petrodolarii şeicilor din zona Golfului Persic.

Sâmbătă seară, presa din Arabia Saudită a anunţat că Al-Nasr Riad, formaţie care din sezonul viitor va fi pregătită de Walter Zenga, a rezolvat deja primul transfer la dorinţa antrenorului italian.

„Răzvan Cociş este fotbalistul pe care Walter Zenga l-a convins să-l urmeze la Riad. Are 27 de ani, evoluează ca mijlocaş dreapta şi, ca stil de joc, seamănă cu Wilhelmsson de la Al-Hilal", a fost prezentarea pe care arabii i-au făcut-o românului.

În momentul în care a venit la Timişoara, Cociş a semnat pentru şase luni, ceea ce înseamnă că la finalul campionatului, mai exact peste 12 zile, el va deveni liber.

De altfel, ziariştii saudiţi au anunţat că jucătorul a şi semnat deja cu Al-Nasr prin fax!

A luat locul lui Ovidiu Petre

Iminenta plecare a lui Cociş la arabi anulează practic şansele lui Ovidiu Petre de a lucra cu Zenga. Stelistul s-a aflat şi el în vizorul italianului pentru un transfer la Al-Nasr. Prin despărţirea sa de Timişoara, Cociş poate rata şansa de a evolua în grupele Ligii Campionilor.

Totuşi, mijlocaşul se poate consola cu faptul că noua sa echipă, Al-Nasr Riad, va participa în varianta asiatică a competiţiei în viitorul sezon.

După Al-Hilal, club la care este legitimat Rădoi, Al-Nasr este cea mai iubită grupare din Regat, partidele Al-Hilal - Al-Nasr fiind derby-urile campionatului saudit. În actuala stagiune,

Al-Hilal a cucerit titlul la pas, în timp ce Al-Nasr s-a clasat pe trei. În viitoarea stagiune se anunţă o luptă încinsă între cele două cluburi în campionat.

La Al-Nasr a jucat şi Adrian Neaga

Formaţia din Riad are o tradiţie în a angaja români. În trecut, saudiţii au fost pregătiţi de Ilie Balaci şi de Mircea Rednic, ultimul aducându-l la echipă şi pe Adrian Neaga.

Acesta n-a rezistat însă decât două luni în Arabia Saudită. S-a spus că Neaga a fost concediat de Al-Nasr întrucât n-a pupat mâna unui prinţ saudit! În realitate, românul a fost dat afară după o serie de prestaţii catastrofale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite