Zbor spre Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia României, formată din aproximativ 40 de membri, a plecat ieri către Elveţia iar pe aeroportul Henri Coandă s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu. Şeful statului s-a

Delegaţia României, formată din aproximativ 40 de membri, a plecat ieri către Elveţia iar pe aeroportul Henri Coandă s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu.

Şeful statului s-a întreţinut câteva minute cu selecţionerul Victor Piţurcă, cu preşedintele FRF, Mircea Sandu, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi cu Adrian Mutu. "Briliantul" i-a oferit preşedintelui o insignă cu însemnele FRF şi un tricou cu numărul 10.

După aproximativ trei ore de zbor, tricolorii au aterizat în St.Gall, unde au fost întâmpinaţi de către ambasadorul României în Elveţia, Ionel Nicu Sava.

De asemenea, la aeroport au fost şi aproximativ 50 de eleveţieni veniţi după autografe, dar aceştia au rămas cu buzele umflate deoarece tricolorii nu le-au acordat nicio atenţie.

La hotel, oamenilor lui Piţurcă li s-a aşternut covorul roşu iar pe un panou imens erau scrise încurajări în limba română. După-amiază, românii au ieşit la un antrenament uşor, efectuat la o bază sportivă din apropierea hotelului.

Delegaţia României a decolat ieri spre Elveţia, nu înainte de a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu

Aventura "tricolorilor" la Euro a început ieri, când a fost programată plecarea. Lotul de jucători şi stafful tehnic s-au întâlnit înaintea decolării spre Elveţia cu preşedintele Traian Băsescu.

Febra Europenelor din Austria şi Elveţia a început să crească. Fotbaliştii români au plecat, ieri, de pe Aeroportul "Henri Coandă" spre St. Gall, Elveţia, unde şi-au stabilit cartierul general pe timpul Euro.

Îmbrăcaţi la patru ace, jucătorii au avut surpriza de a fi conduşi, pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, de însuşi preşedintele României, Traian Băsescu.

Întâlnirea a avut loc în salonul prezidenţial şi s-a datorat faptului că preşedintele a plecat în acelaşi timp în Germania. Primul om din stat s-a întreţinut timp de câteva minute cu Mutu, Chivu şi ceilalţi componenţi ai naţionalei, cu Mircea Sandu şi cu Victor Piţurcă, şi a primit cadou un tricou de joc al "Briliantului".

Preşedintele i-a urat succes lui Piţurcă în perspectiva lui Euro: "Să ai noroc şi inspiraţie! Lasă că şi aşa Olanda este abonata voastră". Băsescu a primit invitaţia căpitanului naţionalei, Cristi Chivu, de a fi prezent la meciurile României.

Mutu vrea să fim surpriza Europenelor

"Tricolorii" sunt optimişti înaintea marilor confruntări din Ţara Cantoanelor. "Campionatul European este o mare ocazie pentru noi. Toţi spun că suntem cea mai slabă echipă din grupă, dar vom face totul pentru a schimba previziunile. Vrem să fim surpriza Euro. Nu va fi uşor, dar vom încerca", a spus vedeta naţionalei, Adrian Mutu.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a completat: "Am încredere că avem echipă valoroasă, cu individualităţi bune în lot. Eu sper ca programul pe care l-au făcut antrenorii pentru echipă să-i facă să fie bine dispuşi, cu dorinţă de a juca. Obiectivul despre care am discutat ieri cu antrenorii şi cu jucătorii a fost o ieşire din grupe".

Dacă nu ieşim din grupă, asta e, dar o să ne pregătim pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010. De fapt, aceste meciuri înseamnă şi o pregătire pentru acea competiţie
Mircea Sandu,
preşedinte FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite