Zapata, mai bun decât Petr Cech

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticat dur, portarul Stelei are un procent bun al baloanelor apărate în Liga Campionilor. Eduard Stăncioiu, goalkeeperul lui CFR Cluj, este printre cei mai buni portari ai competiţiei, cu o pondere de 81 la sută a baloanelor apărate.

Columbianul Zapata a fost pus sub un tir de critici după o nouă înfrângere a Stelei în Liga Campionilor. „Zapata apăra bine într-un meci, îţi ia ochii şi apoi te nenoroceşte. Este de vină pentru toate golurile pe care Steaua le-a primit în Liga Campionilor”, a spus Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Dincolo de gafa din meciul de la Lyon, statistica oficială a Ligii Campionilor, publicată pe site-ul uefa.com, arată că Zapata nu stă deloc rău la procentul baloanelor şutate pe spaţiul porţii pe care a reuşit să le respingă. Columbianul a parat 69 la sută din totalul mingilor, un procent care este mai bun decât al altor portari cu pretenţii în Liga Campionilor precum Petr Cech (Chelsea), Steve Mandanda (Olympique Marseille), sau Helton da Silva (FC Porto).

Columbianul, Peste lyonezul Hugo Loris

Conform statisticii, Robinson Zapata a evoluat mai bine în primele patru meciuri din Grupa F decât goalkeeperul liderului Olympique Lyon. Hugo Loris are un procent de 67% baloane apărate, cu două procente mai slab decât păzitorul buturilor steliste.

Cel mai bun portar din grupa „roş-albaştrilor“ şi cel mai în formă în întreaga competiţie este Michael Rensing (Bayern Munchen), cu o pondere de 88 la sută. Portarul Fiorentinei, Sebastian Frei, nu stă nici el rău, cu 72 la sută.

Eduard Stăncioiu, printre cei mai buni

CFR Cluj, cealaltă reprezentantă a României în Liga Campionilor, nu are probleme la postul de portar. Conform statisticii,   Eduard Stăncioiu se află printre cei mai buni goal­keeperi din Liga Campionilor, cu o pondere a baloanelor salvate de 8 la sută. Practic, „Edi” a primit patru goluri, dar a parat 17 şuturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite