„Gafata“ a devenit din nou Zapata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Gafata“ a devenit  din nou Zapata
„Gafata“ a devenit din nou Zapata

Portarul a revenit la forma pe care a avut-o în primul său sezon la Steaua. „Adevărul“ a aflat cum sud-americanul s-a transformat din gafeur în înger păzitor. La finalul sezonului trecut, Zapata a fost aproape să părăsească Steaua. Soţia lui, Ceucy, pierduse o sarcină, iar prestaţiile sale îl aduseseră în colimatorul lui Becali.

În patru luni, “Rufay” s-a transformat. Susţinut de familie, el a reuşit să-şi croiască din nou drum către poarta Stelei, câştigând lupta cu fostul favorit al patronului, Ciprian Tătăruşanu.

Declinul

“Robinson vrea 8 copii. La anul vrem să-l facem pe primul”, spunea soţia lui Zapata, Ceucy, în 2007, când goalkeeper-ul a ajuns în Ghencea. Dorinţa lui “Rufay” s-a transformat într-un coşmar.

Ceucy a pierdut la începutul anului 2008 o sarcină, iar acest lucru l-a marcat teribil pe portarul stelist, care a început să gafeze în serie. Astfel, şi-a atras antipatia latifundiarului, şi-a pierdut locul de titular, iar conducerea se gândea tot mai serios să-l vândă.

Aşteptarea

Spre finalul anului trecut, Ceucy a rămas din nou însărcinată. Totuşi, întrucât durerea pierderii unui copil era încă proaspătă în mintea lui Zapata,  acesta a continuat să alterneze prestaţiile bune cu cele slabe.

Treptat, asigurat şi de medici că sarcina soţiei sale decurge normal de data aceasta, stelistul a început să-şi recapete încrederea în el. Ştia că va avea o nouă şansă pentru a-şi demonstra calităţile.

Revirimentul

La data de 7 mai 2009, Ceucy a dat naştere unei fetiţe, Bianca, de doar 1,5 kilograme. „Suntem fericiţi, deoarece ne-am dorit de foarte mult timp acest copil”, a mărturisit la acea vreme Zapata.

Ulterior, în Ghencea a venit şi primul concurent serios al columbianului, Tătăruşanu. Cu psihicul refăcut, Zapata şi-a aşteptat şansa trei luni.

A revenit între buturi cu Şerif. Sigur pe el, “Rufay” şi-a recâştigat postul de titular după doar un meci şi, cu Twente, a bifat a cincea partidă consecutivă fără gol primit, plonjoanele sale determinându-i pe oamenii de fotbal să admită că Steaua şi-a recâştigat “îngerul păzitor”.

„Zapata e fenomenal. În momentul de faţă, e peste Tătăruşanu!”, a recunoscut şi unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai columbianului din trecut, patronul Gigi Becali.

450 de minute de invincibilitate pentru Zapata

Steaua – Şerif   0-0
Steaua - Pandurii   1-0
FCM Bacău - Steaua   0-2
FC Braşov - Steaua   0-0
FC Twente - Steaua   0-0

image

Nu doar eu am adus un punct Stelei la Twente. Am avut alături de mine o echipă excelentă. Puteam câştiga!

image


Robinson Zapata
portar Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite