Xavi dezvăluie: „La Barcelona e mai important să gândeşi, decât să câştigi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul campioanei Spaniei spune că primul lucru pe care trebuie să-l înveţe un viitor jucător al Barcelonei este să gândească: „Nu te gândi la victorie, ci la educaţie”

"Cei mai mulţi din jucătorii noştri sunt din Catalunia şi sunt aici de multă vreme. Educaţia este cheia. Odată ce ajungi la Barcelona, primul lucru care ţi se cere este să...gândeşti. Să ridici capul, să priveşti, să vezi, să gândeşti. Uită-te înainte să pasezi. Se caută un anume profil, alţii se uită după alte calităţi. Se poate întâmpla ca Espanyol să te bată cu 3-0 la vârsta de 12 de ani, dar nu contează. Nu e important rezultatul. Din echipa Barcelonei poate ajung trei jucători în echipa mare, de la Espanyol, niciunul...Nu te gândi la victorie, ci la educaţie, cam asta ni se spune", a declarat Xavi pentru World Soccer.

„Am jucat în meciuri mai importante, ca la Cupa Mondială, Campionatul European sau în Champions League, dar sentimentul de superioritate asupra lui Real Madrid a fost incredibil. Împotriva unei alte echipe ar fi fost ok, dar împotriva Madridului? Nici n-au atins mingea! A fost fantastic... în vestiar săream şi cântam, aplaudam. A fost spectaculos. Stăteam în picioare şi ne aplaudam singuri - un minut”, a adăugat Xavi, referindu-se la victoria cu 5-0 în faţa rivalei Real Madrid.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite