West Ham va trebui să păstreze pista de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianfranco Zola, managerul de la WHU, nu vrea să plece de pe Upton Park unde nu există pistă de atletism
Gianfranco Zola, managerul de la WHU, nu vrea să plece de pe Upton Park unde nu există pistă de atletism

Clubul englez de fotbal West Ham va trebui să se angajeze să păstreze pista de atletism a stadionului olimpic, dacă vrea să devină echipa care să joace pe această arenă, au atras atenţia organizatorii Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012.

Organizatorii dau o mare importanţă moştenirii parcului olimpic, în special în ce priveşte stadionul. "Sperăm să convingem guvernul să ne lase să folosim stadionul olimpic şi cred că londonezii din estul oraşului vor aduce sprijinul lor unei astfel de decizii", a declarat noul proprietar al clubului West Ham, David Sullivan.

Viitorul stadionului rămâne incert, autorităţile britanice nedorind să păstreze o infrastructură costisitoare şi sub-utilizată. A fost luată în calcul chiar o demolare pur şi simplu, dar s-a renunţat la această idee.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), Lamine Diack, şi-a exprimat indignarea în 2009 faţă de proiectul care urma să excludă sportul său din arenă. Primarul conservator al Londrei, Boris Johnson, este favorabil instalării unui club de fotbal aici.

Marea Britanie nu dispune în acest moment de niciun stadion capabil să găzduiască o competiţie internaţională de atletism, ceea ce a fost un argument major folosit de Comitetul de candidatură pentru câştigarea Jocurilor din 2012, întrucât au primit sprijinul important al atletismului, o disciplină cu pondere în lumea olimpică, interesată ca Marea Britanie să intre în circuitul marilor competiţii ale Reginei sporturilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite