Vucinici şi Muntenegru, senzaţiile Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-iugoslavii au punctaj maxim după trei etape din preliminarii. La ultimul meci, 1-0 cu Elveţia, Vucinici a sărbătorit cu şortul pe cap. Muntenegru este marea surpriză de până acum, cu nouă puncte adunate. Ultima victorie a fost împotriva Elveţiei (1-0), o naţională care în vară a jucat la Mondiale.

Momentul de graţie şi bucuria ex-iugoslavilor a fost ilustrată cel mai bine de Mirko Vucinici, autorul golului decisiv în confruntarea cu elveţienii. La prima vedere fără nicio explicaţie, atacantul lui AS Roma şi-a sărbătorit reuşita într-o postură inedită, cu chiloţii le vedere şi cu şortul pe cap, gest pentru care a primit cartonaş galben.

Vucinici nu este însă la prima ispravă de acest gen, muntenegreanul rămănând în fundul gol şi în decembrie 2008, după ce a marcat golul victoriei în ultimul minut al meciului Roma - Cagliari. Cum s-a justificat atunci?

„Pentru că am jucat foarte prost şi am ratat vreo patru-cinci ocazii", a explicat Vucinici. Pentru naţionala Muntenegrului, din care face parte şi rapidistul Bozovici, urmează însă cel mai greu examen al grupei, deplasarea din Anglia, de marţi.

Özil şi-a bătut conaţionalii

Un alt „erou" al meciurilor de vineri seară a fost neamţul de origine turcă Mesut Özil. Criticat de conaţionali pentru opţiunea de a juca pentru Germania, mijlocaşul lui Real Madrid a replicat pe teren, chiar împotriva Turciei.

Înainte de a ieşi uşor accidentat, Özil a marcat un gol şi a pus umărul la victoria clară a Mannschaft-ului (3-0), într‑un meci în care oaspeţii turci s‑au simţit ca acasă la Berlin, susţinuţi de 30.000 de fani. La final, Özil, Klose şi ceilalţi jucători nemţi au avut surpriza de a fi felicitaţi la vestiare de Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Luxemburg, spaima Belarusului

Egala României şi învingătoarea Franţei la Paris s-a împiedicat ruşinos în Luxemburg, un 0-0 cu „cenuşăreasa" grupei care a anulat startul bun de preliminarii luat de echipa fraţilor Hleb. Luxemburghezii se dovedesc a fi o adevărată sperietoare pentru cei din Belarus, pe care i-au mai încurcat şi în preliminariile Euro 2008 (1-0 în deplasare), tot într-o grupă cu România.

Frustrarea este cuvântul de ordine şi în tabăra bosniacilor, care au remizat în Albania (1-1) deşi au deschis scorul şi au controlat partida. De partea cealaltă, albanezii au jucat fără antrenor, croatul Josip Kuze urmărind partida din spital, unde se reface în urma unui atac cerebral.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite