Adrian Văsâi antrenorul naţionalei U17: „Vrem să arătăm că fotbalul românesc nu e la pământ!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juniorii sub 17 ani debutează mâine la Campionatul European din Serbia împotriva reprezentativei Cehiei. Selecţionerul Văsâi a strâns actualul lot după ce a urmărit aproximativ 200 de copii. LPS Banatul şi Academia lui Gică Hagi au cei mai mulţi juniori, câte 5.

„Adevărul": Ce obiectiv aveţi pentru Europene?

Adrian Văsâi: Vrem să ne calificăm la Campionatul Mondial din Mexic. Este adevărat, avem o grupă grea, dar noi ne cunoaştem adversarii. Am mai jucat şi cu Cehia, şi Germania. Toată lumea ştie cât de mult se investeşte acolo în juniori. Cehia, de exemplu, nu trebuie subestimată, mai ales că în 2006 a fost finalistă. Şi Olanda este o adevărată forţă. Eu cred în copii şi în calificare. La ei nu se pune problema de bani, deci orice este posibil.

Echipele din Bucureşti au puţini fotbalişti la lot.

Nu fac eu politica cluburilor. Este un adevăr că echipele mari nu au fotbalişti la U 17, dar ţin să spun că noi am selectat ce a fost mai bun. S-au făcut trialuri, meciuri. În doi ani şi jumătate, noi am conturat această echipă, iar jucătorii urmăriţi au fost peste 200! 

Mulţi spun că fotbalul nostru este la pământ, viitorul anunţă ceva?

Din aceşti juniori, mulţi vor ajunge să joace la echipe mari. Să nu uităm că mai sunt şi alţii care au plecat de la noi şi acum sunt certitudini în Liga 1, cum ar fi Râpă, Alexe, Răduţ sau Gardoş. Din actuala generaţie, portarul Brănescu este deja la Juventus, şi, din câte ştiu eu, şi Manchester a vrut să-l transfere. Vaştag am înţeles că e aproape de Oţelul şi mai sunt şi alte nume. Deci, viitorul nostru e asigurat, vrem să arătăm la acest turneu final din Serbia că fotbalul românesc nu e la pământ.

"Obiectivul nostru e să ne calificăm la CM din Mexic, pe care-l putem îndeplini dacă batem Cehia."
Adrian Văsâi
Selecţioner România U17

Lotul României

Portari: Laurenţiu Brănescu (Juventus Torino), George Şerban (Academia de Fotbal Hagi)

Fundaşi: Ionuţ Mişu (FC U. Craiova), Eduard Schuller (Unirea Alba Iulia), Bogdan Mitache (Academia de Fotbal Hagi), Ionuţ Puţanu (Academia de Fotbal Hagi), Ioan Neag (Univ. Cluj), Alexandru Petresc (Cetate Deva)

Mijlocaşi: Andrei Vaştag (Banatul Timişoara), Steliano Filip (Banatul Timişoara), Bogdan Ţîru (Academia de Fotbal Hagi), Claudiu Bumba (FC Baia Mare), Daniel Birău (Banatul Timişoara), Alin Roman (Banatul Timişoara), Iulian Roşu (Steaua)

Atacanţi: Fabian Himcinschi (Unirea Alba Iulia), Darius Buia (Banatul Timişoara), Gabriel Iancu (Academia de Fotbal Hagi)

CE din Serbia

Grupa A
Serbia
Danemarca
Franţa
Anglia

Grupa B
România
Cehia
Germania
Olanda

Meciurile României

Partidă    Data    Stadion    Oraş

Cehia - România    3 mai    Milos Obilic     Belgrad
Olanda - România    6 mai    Milos Obilic     Belgrad
România - Germania    9 mai    Fortress     Smederevo

* primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale
** primele trei clasate din fiecare grupă se califică la Campionatul Mondial U 17 din Mexic (18 iunie-10 iulie)



Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite