Manea: "Vrem revanşa în faţa lui Dinamo!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manea: "Vrem revanşa în faţa lui Dinamo!"
Manea: "Vrem revanşa în faţa lui Dinamo!"

Antrenorul formaţiei Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, că derby-ul cu Dinamo, duminică (20:00) reprezintă ocazia revanşei pentru fotbaliştii săi, după ce în primăvară aceştia au fost învinşi la scor în campionat (0-3) şi în Cupa României (2-4) de gruparea din Ştefan cel Mare.

"Avem de luat o revanşă în faţa celor de la Dinamo, mai ales că în campionatul trecut ne-au învins categoric de două ori, o dată în campionat şi o dată în Cupa României. Vrem să ne bucurăm suporterii, mai ales că nu le-am dat satisfacţii pe măsura modului în care ne-au sprijinit de atâtea ori. Îmi doresc să ieşim cu fruntea sus din acest meci", a spus Manea.

Rapid, în aceeaşi formulă ca la ultimul meci

"Toată săptămâna ne-am gândit numai la jocul cu Dinamo. Vrem să facem un joc bun şi să câştigăm, chiar dacă acest lucru nu va fi uşor, pentru că există ambiţii şi orgolii din partea ambelor formaţii. În plus, Dinamo va încerca să-şi reabiliteze imaginea în urma eşecului cu Galatasaray, dar Rapid este o echipă care poate câştiga orice meci. Vom merge acolo să jucăm fotbal, nu să ne apărăm. Echipa care a câştigat cu Oţelul nu se va schimba".

"Trebuie să-i acordăm atenţie lui Andrei Cristea"

Manea a indicat şi care sunt aspectele ce pot decide câştigătoarea derby-ului: "Cel mai important atu al nostru la derby-ul cu Dinamo va fi dorinţa jucătorilor de a obţine victoria. De asemenea, dăruirea, disponibilitatea la efort şi psihicul fotbaliştilor vor face diferenţa în acest meci. Andrei Cristea este un jucător de bază al echipei Dinamo, trebuie să-i acordăm atenţie deosebită".

În ceea ce priveşte existenţa unei prime de joc pentru partida cu Dinamo, Manea a precizat: "Nu se gândeşte nimeni la bani într-un meci cu Dinamo. Deocamdată, banii sunt undeva departe... La domnul Copos".

"Dinamo-Galatasaray, scor 0-3, a fost ca un antrenament oficial, pentru că n-a avut spectatori. Sunt convins că datele problemei vor fi altele la meciul nostru cu Dinamo, pentru că stadionul va fi arhiplin".

Tehnicianul grupării din Giuleşti s-a referit şi la problemele de lot pe care le are echipa sa înaintea derby-ului cu Dinamo: "Au fost unele probleme la Bozovic, dar acum s-a antrenat normal, la fel ca şi Herea, care la meciul cu Oţelul a jucat cu infiltraţii. De asemenea, Straton s-a lovit la genunchi în timpul unui antrenament şi îl doare puţin, dar nu-mi fac griji, avem portari".

"Copos nu mi-a impus niciun barem de puncte"

Altfel, Manea a precizat că nu i s-a impus câştigarea unui anumit număr de puncte până la finalul turului: "Copos a fost nemulţumit de eliminarea din Cupă, dar îi înţeleg supărarea, pentru că era cea mai accesibilă competiţie care te putea ducea în Liga Europa, adică obiectivul pe care ni l-am propus. Cu toate acestea, domnul Copos nu mi-a impus niciun barem de puncte până la finalul turului. Ce, suntem la examenul auto? Dacă vom putea, am vrea să jucăm în Liga Campionilor".

Tehnicianul a explicat şi de ce a acceptat să preia banca tehnică a Rapidului, deşi în trecut afirmase că nu este tentat de funcţie: "M-am încumetat la această treabă dintr-o chestiune personală. Oricum, înainte de a face acest pas, am discutat cu domnul Copos şi am încercat să-l conving că ar fi bine să fie numit altcineva antrenor. În luarea deciziei mele a contat şi faptul că am o relaţie bună cu jucătorii. Am vorbit cu ei şi am stabilit că până la finalul turului să nu aud din partea lor nicio plângere vizavi de criza economică. Le-am promis că după aceea voi fi primul care va face scandal dacă nu se va schimba situaţia salariilor".

În ceea ce priveşte vânzarea grupării giuleştene către omul de afaceri german Lutz Stache, Manea a opinat: "Habar n-am de vânzarea echipei, nu ştiu nimic, dar nu cred că domnul Copos va vinde. Stache nu este implicat financiar la Rapid".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite