Voluntară româncă la Euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stabilită de 11 ani în Elveţia, românca Nicoleta Lieberherr este unul dintre puţinii români care au dorit să facă voluntariat pe perioada turneului final. S-a înscris pe listă la

Stabilită de 11 ani în Elveţia, românca Nicoleta Lieberherr este unul dintre puţinii români care au dorit să facă voluntariat pe perioada turneului final.

S-a înscris pe listă la începutul anului, după ce soţul ei a citit anunţurile din presă ale primăriei din Zürich. Pentru cele 800 de locuri s-au înscris mult mai mulţi oameni, astfel încât a fost nevoie de o triere, unul dintre criteriile principale fiind limbile străine vorbite de cei care au dorit să contribuie la buna organizare a evenimentului.

Noroc cu limba română

Nicoleta a avut avantajul cunoaşterii limbii române şi, cum organizatorii din Zürich căutau voluntari care să cunoască această limbă, a încercat să convingă şi alţi compatrioţi să se înscrie. N-au vrut, în schimb i-au cerut bilete la meciuri. În afară de ea, în oraşul în care România va disputa primele două meciuri mai sunt doi români în echipa de voluntari. Cum la înscriere se putea opta pentru diverse sectoare, Nicoleta a preferat domeniul media.

Programul şi l-a putut stabili singură, în funcţie de timpul liber. Vine doar în zilele în care nu lucrează. La centrul media, ea se ocupă de jurnaliştii care vin să-şi ridice acreditările sau au nevoie de informaţii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite