Völler propune începerea 1.Bundesliga în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul sportiv al clubului Bayer Leverkusen, Rudi Völler, propune începerea campionatului Germaniei în luna februarie, în perspectiva Cupei Mondiale din Qatar, care se va disputa la începutul anului 2022, informează cotidianul Bild.

"Cupa Mondială din Qatar ar putea să aibă loc iarna, iar noi avem şansa de a schimba calendarul campionatului; trebuie să jucăm din februarie până în noiembrie. Acum, din cele 34 de etape ale unui campionat, în 20 suntem «congelaţi»", a declarat Völler.

Propunerea lui Völler a stârnit reacţii diferite. Managerul clubului VfL Wolfsburg, Dieter Hoeness, este de acord: "De 10 ani spun acelaşi lucru. În cele mai frumoase luni ale anului, fotbalul nostru face pauză. Ăsta nu e un lucru bun".

În schimb, preşedintele grupării Eintracht Frankfurt, Peter Fischer, care spune că fotbalul ar pierde, în vacanţa de vară, o bună parte din spectatori, este susţinut de managerul clubului TSG 1899 Hoffenheim, Ernst Tanner: "Oricât de bună pare ideea schimbării, în realitate nu este un proiect realizabil. În landurile din sudul ţării nu se poate juca la o temperatură de 40 de grade Celsius. E imposibil să băgăm toată lumea în aceeaşi «oală»".

Din 1963, anul înfiinţării actualului sistem de campionat, prima ligă a Germaniei se dispută în perioada august-mai.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite