Rednic a dat-o în bară la Alania Vladikavkaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rednic a dat-o în bară la Alania Vladikavkaz
Rednic a dat-o în bară la Alania Vladikavkaz

Tehnicianul român nu a reuşit promovarea în prima ligă din Rusia. Conform contractului, aventura „Puriului“ în Osetia de Nord s-a încheiat. El va reveni în ţară, unde ar putea prelua o echipă din retur. Antrenorul care a câştigat două titluri de campion în România nu are acelaşi succes şi peste hotare. Rednic a dat-o în bară la Alania, după ce a ratat, „la mustaţă“ promovarea în prima ligă din Rusia.

Eşecul „Puriului” s-a concretizat ieri, când s-a jucat ultima etapă din liga secundă. Formaţia din Osetia de Nord avea neapărată nevoie de o victorie la mai multe goluri diferenţă ca să-şi îndeplinească obiectivul, locul doi, ultimul care permite accederea lângă echipe precum ŢSKA Moscova sau Zenit St. Petersburg.

Alania a pierdut cu 5-1, a terminat sezonul pe locul trei (în Rusia se joacă în sistemul primăvară-toamnă), iar Rednic a trebuit să recunoască în faţa patronilor milionari că a ratat obiectivul. Asta deşi, iniţial, antrenorul de 47 de ani părea să nu aibă nicio problemă cu promovarea, pentru că Alania a petrecut destul timp pe poziţia secundă din liga a doua din Rusia.

Se va întoarce în România

Automat, contractul lui Rednic cu ruşii a ajuns la final. Românului i s-a impus să ducă echipa în liga întâi, a semnat în vară un contract valabil doar până ieri, a eşuat, iar acum trebuie să revină în ţară. Singura şansă a lui să mai fi rămas în Rusia era să promoveze, moment în care se activa o nouă înţelegere, valabilă de această dată pe două sezoane.

În planurile lui Rednic era ca, în cazul unei şederi prelungite, să transfere mai mulţi jucători din campionatul României, printre care figurau Adrian Cristea şi N’Doye. Antrenorul stabilit în Belgia nu se acomodase oricum cu viaţa din Osetia. Era departe de familie, limba nu o înţelegea, iar cu distanţele pe care trebuia să le parcurgă de la un meci la altul nu s-a „împăcat” niciodată.

Nici în România, unde mai deţine proprietăţi, nu putea să vină prea des, cel mult o dată pe lună. În răstimpul petrecut într-o zonă recunoscută pentru conflictele armate din trecut, Rednic a mai ţinut legătura, dintre oamenii de fotbal, cu Cristi Borcea şi foştii săi colaboratori de la echipele pe care le-a pregătit în Liga I, Marius Bratu şi Jean Vlădoiu. 

„Puriul“ e o ţintă pentru Rapid şi pentru Dinamo

În condiţiile în care „Puriul” a devenit liber de contract, mai multe echipe din Liga I se gândesc acum la el. Inclusiv vechile sale „iubiri”, Dinamo şi Rapid, care au acum pe bancă antrenori interimari. Ţălnar în „Ştefan cel Mare” şi Manea în „Giuleşti”. Totuşi, este greu de crezut că Rednic se va întoarce fie la „câini”, fie în „Grant”, după ce a plecat din ambele părţi cu scandal.

„Barcelona“ lui Ion Marin a luat patru goluri!

image

Ion Marin le-a promis arabilor marea cu sarea  Foto: Adevărul



Fostul tehnician al lui Dinamo Ion Marin a debutat, marţi seară, pe banca noii sale echipe, Al-Ettifaq. Deşi, la sosirea sa în Arabia Saudită, „Săpăligă” a promis că formaţia din Dammam va juca la fel de spectaculos ca Barcelona, deocamdată, lucrurile nu stau tocmai aşa.

În meciul de campionat cu Al-Shabab (locul 2), trupa lui Ion Marin a înscris un gol, într-adevăr, spectaculos, însă a luat patru! După această înfrângere categorică, Al-Ettifaq a mai coborât o poziţie în clasament, ajungând pe ultimul loc, cu un bilanţ de-a dreptul dezastruos: şase jocuri, nicio victorie, două egaluri şi patru înfrângeri!

Din păcate pentru „Săpăligă“, nici viitorul nu sună prea bine. Până acum, Al-Ettifaq a jucat meciurile considerate accesibile, iar în următoarea perioadă programul va fi infernal. La data de 22 noiembrie vine confruntarea cu echipa lui Mirel Rădoi, Al-Hilal, o formaţie invincibilă, care ocupă primul loc în clasament.

La o săptămână după acest duel al românilor din Arabia Saudită, Ion Marin va primi, acasă, vizita celor de la Al-Ittihad, echipă calificată în finala Ligii Campionilor Asiei!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite