Viorel Hizo luptă pentru o „pensie“ mai liniştită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Twente – Vaslui,  azi, ora 21.45, Digi Sport 1, turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Dacă vor ajunge în grupele Ligii, pe jucători şi pe antrenori îi aşteaptă prime colosale. „Dulăul" are promis un milion de euro. Tehnicianul de 64 de ani nu a câştigat până acum niciun trofeu intern, însă accederea în grupele Ligii Campionilor ar putea fi un succes la fel de însemnat.

Până la grupele Ligii Campionilor, Vasluiul trebuie să treacă de Twente, dar şi de play-off-ul competiţiei, unde pe moldoveni îi va aştepta un adversar de calibru.

Echipa lui Viorel Hizo a ajuns ieri în Olanda, urmând ca în această seară, de la ora 21.45 (DigiSport 1) să întâlnească vicecampioana Twente în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Antrenorul le-a oferit fotbaliştilor materiale şi le-a cerut acestora să-şi studieze individual adversarii.  După eşecul usturător cu Rapid, scor 0-3, Hizo nu a mai vorbit două zile cu elevii săi, în vreme ce Porumboiu i-a muştruluit serios: „Dacă jucaţi tot aşa, ne facem de râs şi atunci n-are rost să mai ţin echipa!".

Jucătorii par să fi depăşit şocul, din ce spune directorul Constantin Zotta: „Băieţii sunt mobilizaţi, concentraţi, joacă pentru ei şi pentru contractele lor". Porumboiu e gata să scoată sume imense, dacă echipa ar ajunge în premieră în grupele Ligii Europa. La final de sezon, când echipa se afla pe locul 3, iar Timişoara juca pentru Liga Campionilor, omul de afaceri se lăuda că Hizo a ratat o primă imensă de 1 milion de euro! Cu Timişoara retrogradată, bonusul a fost readus în discuţie, iar dacă va ajunge în grupele Ligii, „Dulăul" se va umple de bani.

Şi jucătorii au motive serioase să ajungă în grupele Ligii, iar dacă vor reuşi această performanţă contractele le vor fi dublate. Wesley, care are acum 420.000 de euro, va ajunge să câştige o sumă imensă pentru nivelul Ligii 1. Preşedintele Constantin Zotta confirmă clauzele care îi pot îmbogăţi pe Hizo şi pe jucători: „Este adevărat, în contractul fiecărui jucător există o astfel de clauză legată de mărirea salariilor". Şi dacă vor ajunge în grupele Ligii Europa, jucătorilor le vor fi majorate veniturile cu 50 la sută.

Supăraţi că au vândut doar 10.000 de bilete

Partida Twente - FC Vaslui se va juca în Arnhem, pe stadionul GelreDome. Deşi arena are o capacitate de 26.000 de locuri, până ieri după-amiază se vânduseră numai 10.000 de bilete pentru această întâlnire. Motivul? În această perioadă a anului, majoritatea olandezilor pleacă în concediu. Tocmai de aceea, oficialii lui Twente au încercat să-i atragă pe fani cu tot felul de tombole, dar nu prea au avut succes.

„Este o ruşine. Ne putem simţi ca acasă pe un stadion străin numai cu ajutorul fanilor. Avem nevoie de ei şi sper să cumpere bilete", a fost mesajul portarului bulgar Nikolai Mihailov pentru suporteri. Cel mai ieftin bilet la meciul de Liga Campionilor va costa 15 euro, iar banii vor fi folosiţi pentru refacerea acoperişului stadionului „De Grolsch Veste", care s-a prăbuşit la începutul lunii iulie.

Liga Campionilor - turul III preliminar

Astăzi

Zestafoni - Sturm Graz 19.00
Ekranas - BATE Borisov 19.00
APOEL Nicosia - Slovan Brat. 20.00
Litex Loveci - Wisla Cracovia  20.30
Dinamo Kiev - Rubin Kazan 21.00
Genk - Partizan Belgrad  21.45
Glasgow Rangers - Malmo 21.45
Twente - FC Vaslui 21.45

Mâine

HJK Helsinki - Din. Zagreb 19.00
FC Copenhaga  - Shamrock 21.00
OB Odense- Panathinaikos 21.00
Maccabi Haifa - Maribor 21.05
Standard Liege - Zürich 21.15
Rosenborg - Viktoria Plzen 21.45
Benfica - Trabzonspor 21.45

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite