Violenţe în oraşul Kindia, după o pană de curent în timpul unul meci de la Cupa Africii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pană de curent în timpul meciului Ghana - Guineea, scor 1-1, disputat miercuri seară, la Franceville, în cadrul Cupei Africii pe Naţiuni, a dus la violenţe în oraşul Kindia din Guineea.

Numeroşi fani furioşi după întreruperea de curent ce i-a împiedicat să vadă în continuare meciul la televizor au incendiat sediul local al companiei de energie electrică din Guineea (EDG), au vandalizat câteva magazine şi au distrus numeroase maşini.

"Mai multe maşini au fost lovite, cel puţin două incendiate, înainte ca numeroşii manifestaţi să incendieze sediul EDG. Forţele de ordine sunt numeroase şi încearcă să îi calmeze pe oameni, dar le este teamă să se aventureze în cartierele obscure", a declarat Mariam Camara, proprietara unui magazin din Kindia.

În perioada 24-26 ianuarie penele de curent din timpul meciurilor de la CAN au mai dus la violenţe în Conakry, Kindia şi Kamsar, incidentele fiind soldate cu cel puţin un mort şi zeci de răniţi.

Echipele naţionale ale Ghanei şi statului Mali s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, după rezultatele înregistrate, miercuri, în ultima etapă a grupei D a competiţiei. Ghana a terminat la egalitate, la Franceville, scor 1-1 (1-1), cu reprezentativa Guineei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite