Vinovaţii lui „Il Luce“: iarba şi federaţia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior a pierdut Supercupa Ucrainei (1-3 cu Dinamo Kiev), iar Mircea Lucescu a căutat fel de fel de justificări puerile. Antrenorul a ratat al 13-lea trofeu cu „minerii“. Absenţele, Federaţia ucraineană şi calitatea proastă a gazonului au fost scoase în faţă de „Il Luce“ după ce Şahtior a ratat primul obiectiv al sezonului, Supercupa Ucrainei.

De această dată arbitrii nu l-au deranjat deloc pe Mircea Lucescu, deşi echipa sa a fost sancţionată cu un penalty încă din primele minute ale Supercupei cu Dinamo Kiev. Faultul lui Rakiţki, rezervă de obicei, a fost atât de clar încât chiar şi tehnicianul român şi-a permis să zâmbească.
Lucescu îşi pregătea deja o primă explicaţie în cazul unui eventual eşec. „Ne-au lipsit o serie de jucători importanţi, care ne-ar fi putut ajuta mai mult", a constatat la final tehnicianul „minerilor", plângând absenţa titularului Cigrinski din centrul apărării. Poate şi cu Răzvan Raţ (nepus la punct cu pregătirea fizică) în teren ar fi fost altfel, de vreme ce Lucescu l-a certat public pe înlocuitorul românului, Şevciuk, pentru „greşeala copilărească de marcaj de la golul doi al lui Dinamo".

„Meciul nu trebuia să se dispute"

Gruparea din Doneţk nu mai pierduse de mult o competiţie pe plan intern în Ucraina, motiv pentru care înfrângerea contra marilor rivali din Kiev n-a fost digerată uşor. Mircea Lucescu a încercat chiar să minimalizeze importanţa trofeului pus în joc marţi seară. „Nu cred că există o altă ţară în care Supercupa să se dispute în cazul în care o echipă face eventul campionat - Cupă", a afirmat antrenorul lui Şahtior, trimiţând o „săgeată" la adresa Federaţiei ucrainene.

„Iarba a fost prea mare"

Nici organizatorii meciului de la Poltava n-au scăpat de scuzele lui Mircea Lucescu. „Terenul a fost greu, iar iarba a fost prea înaltă. N-am putut să jucăm rapid. Noi suntem mai tehnici, iar ei sunt mai puternici, au fost avantajaţi. N-am mai văzut de mult atâtea pase greşite din partea jucătorilor mei", a completat antrenorul român. Totuşi, la final, „Il Luce" a văzut şi partea plină a paharului: „Asemenea înfrângeri ne prind bine pentru că ne ajută să ne corectăm greşelile".

"E normal că echipa care nu a câştigat nimic să fie mai conectată la un asemenea joc decât cea care a reuşit «dubla» sezonul trecut.''
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

Încoronat „antrenorul sezonului"

Marţi seară, Mircea Lucescu s-a întors acasă fără Supercupă, dar cu recunoaşterea meritelor din stagiunea trecută, în care a câştigat tot ce se poate în Ucraina şi a ajuns în sferturile Ligii Campionilor. Astfel, înaintea meciului cu Dinamo Kiev, „Il Luce" a primit titlul de „antrenorul sezonului 2010-2011". Alături de el, au mai fost laureaţi şi doi jucători ai lui Şahtior: brazilianul Willian, cel mai bun jucător, şi atacantul Selezniov pentru titlul de golgheter, obţinut în tricoul celor de la Dnepr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite