FOTBAL: S-a hotărât: Vin arbitri străini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: S-a hotărât: Vin arbitri străini!
FOTBAL: S-a hotărât: Vin arbitri străini!

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis, în şedinţa sa de miercuri, să accepte propunerea unor cluburi de aducere a arbitrilor străini la unele din partidele Ligii I.

Steaua, Dinamo, Rapid, FC Vaslui, Univ. Craiova şi FC Timişoara au solicitat arbitrii străini la meciurile dintre echipele care au ca obiectiv calificarea în cupele europene, în vreme ce formaţia CFR Cluj, alături de alte 11 cluburi, au anunţat că doresc doar arbitri români, a anunţat preşedintele FRF, Mircea Sandu.

''S-au adus argumente pro şi contra şi s-a ajuns la concluzia că se poate completa regulamentul, astfel încât Comisia Centrală de Arbitri să poată solicita, prin intermediul FRF, brigăzi de arbitri străini federaţiilor europene, dar numai la solicitarea ambelor cluburi care se vor întâlni într-un meci. Costurile, foarte mari, vor fi suportate de clubul gazdă, ele urmând să fie de circa 12-15.000 euro'', a spus Sandu.

În luarea acestei decizii au existat opt voturi pentru, două împotrivă (Aron Huzu şi Dumitru Costin) şi o abţinere (Mircea Sandu).

Totodată, CCA prin intermediul FRF, va pune la dispoziţie brigăzi de arbitri româneşti pentru a oficia în alte campionate, Sandu urmând să facă lobby pentru ţările din zonă, Ucraina, Serbia, Bulgaria etc.

Mircea Sandu a mai spus că Aron Huzu, preşedintele CCA, contestat în ultima vreme, a primit un vot de încredere din partea Comitetului Executiv al FRF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite