Victor Piţurcă dă explicaţii mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul va organiza o conferinţă de presă pentru a-şi spune versiunea despre eşecul de la Euro 2008 Pus la zid de suporteri pentru tactica defensivă a României la Campionatul

Selecţionerul va organiza o conferinţă de presă pentru a-şi spune versiunea despre eşecul de la Euro 2008

Pus la zid de suporteri pentru tactica defensivă a României la Campionatul European din Austria şi Elveţia, selecţionerul e gata să vorbească.

Euro 2008 l-a transformat pe selecţionerul Victor Piţurcă într-unul dintre cei mai nepopulari oameni din fotbalul românesc.

Ridicat în slăvi după ce a calificat România la un turneu final după o pauză de opt ani, selecţionerul s-a întors din Elveţia cu eticheta de principal vinovat pentru ratarea calificării din "grupa morţii".

De la conferinţa de presă de după meciul de pe 17 iunie, cu Olanda (0-2), partidă care a adus eliminarea României, Piţurcă a evitat contactul cu presa, însă spune acum că e gata să dea explicaţii pentru cele întâmplate în Elveţia.

"Nu am dat interviuri la niciun ziar după Euro şi nu o să vă dau nici vouă, dar voi organiza o conferinţă de presă, cel mai probabil miercuri (n.r. - mâine)", ne-a declarat laconic selecţionerul. Se pare că Piţurcă, îngrijorat de numărul tot mai mare de contestatari în rândul fanilor naţionalei, al presei, dar şi al oamenilor de fotbal, vrea să prezinte propria versiune despre campania României la Euro 2008.

Ştefan Iovan: "Analizăm tot"

În sprijinul acestei versiuni vin şi declaraţiile secundului lui Victor Piţurcă la naţionala României, Ştefan Iovan, care nu a fost atât de zgârcit cu vorbele. "Piţurcă va organiza o conferinţă, unde se va prezenta o analiză a activităţii noastre la turneul final al Campionatului European. E vorba despre tot ce s-a întâmplat din momentul în care jucătorii naţionalei s-au reunit la Mogoşoaia pentru Euro (n.r. - 22 mai) şi până la finalul campaniei României la acest turneu (n.r. - 17 iunie). Vom analiza tot.

Voi vorbi şi eu despre cele întâmplate, însă după ce Piţurcă va discuta cu presa", a declarat Iovan pentru "Adevărul".

Rupt de federaţie?

Ca urmare a eşecului de la Euro, se pare că şi relaţia dintre Piţurcă şi Federaţia Română de Fotbal a avut de suferit, în special în ceea ce priveşte comunicarea. Deşi selecţionerul spune că va discuta cu jurnaliştii, ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, s-a declarat surprins. "Nu ştiu de o asemenea conferinţă, cred că aş fi fost şi eu anunţat", ne-a declarat Zaharia.

Parcursul României la Euro 2008 a fost un drum care în proporţie de 66,6 la sută a fost bun.

Mircea Sandu,
preşedinte FRF

La Euro am avut şansa noastră, dar nu am ştiut să profităm, să speculăm avantajul avut după primele două jocuri din grupă.

Victor Piţurcă,
selecţioner România

Piţurcă va organiza o conferinţă, unde se va prezenta o analiză a activităţii noastre la turneul final al Campionatului European.

Victor Piţurcă,
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite